torsdag, april 05, 2007

Coachar Federley svenskt näringsliv

Min farsa säger alltid att det aldrig är ens fel att två träter, men när det gäller årets avtalsrörelse så börjar jag tvivla. Såg precis Hans Tilly från Byggnads och Bo Antoni från Byggarbetsgivarna i tv soffan och man kan väl säga att starten på avtalsrörelsen inte liknar något vi sett tidigare. Kan det vara Federley som coachar svenskt näringsliv under årets avtalsrörelse?

SN:s agerade under förhandlingarna mellan Handels och dess motpart var uppenbart planerad. När sedan SN myndigt predikar återhållsamhet för att inte riskera räntehöjningar så är charaden ett faktum. Vi får väl se om Bo Antoni har lika mycket ryggrad som Dag Klackenberg visade upp när han till sist vägrade att lyda SN:s förmaningar och skrev under avtalet med Handels. Bo Antoni berättar snyfthistorier om att Byggnads är avtalsrörelsens "värstingar" och hela tiden kommer med nya krav under förhandlingarna.

Coachar Federley Svenskt näringsliv under avtalsrörelsen ?

Bo Antoni kanske inte vet hur en avtalsrörelse fungerar eller så har han helt enkelt fått direktiv att provocera fram fackliga stridsåtgärder för att det skall drabba så många som möjligt. Med syfte för att tända en ny och större politisk debatt om de fackliga rättigheterna i landet Falukorv. Bo Antoni nämner att detta är Byggands motsvarighet till "salladsbaren" i Göteborg och med detta så blir näringslivstoppen strategi ännu mer påtaglig. Att rida på den borgerliga regeringens valseger och skapa legitimitet för ytterligare attacker och opinion mot våra fackliga organisationerna. Först A-kassan, sedan arbetsmarknadslagarna. Allt detta ivrigt påhejat av antifackliga rörelsens självutnämnde coach, Fredrik Federley.

Krassman, In Your Face

Andra bloggar om: , , , , , ,

Inga kommentarer: