söndag, augusti 26, 2007

Priset för ammunition skjuter i höjden

USA:s kostnader för kriget i Irak och Afghanistan skjuter i höjden på flera områden. Den här gången är det ammunitionspriserna som ökat. De har stigit med allt från 10% till 100% beroende på vilken sort det gäller. Det kanske inte låter så svettigt men med tanke på att USA:s killar och tjejer i Irak och Afghanistan smäller bort en (1) miljard plugg om året så blir det mycket dollars.

Polisen får skjuta lite mindre om det skall krigs mycket

Detta gör även att leveranstiderna blir långa till de som inte befinner sig längst fram i fronten. Polischefer klagar över att väntetiderna blivit längre vid beställningar av ny ammunition, ibland upp till nio månader. Viss sorts ammunition används både av ­jägare, poliser och militären. Man har sett att sheriffkontor ute på landsbygden halverat beställningarna av amunition och att det kan betyda att poliser tvingas bli mindre skjutglada.

Krassman, In Your Face

4 kommentarer:

Anders D sa...

Hoppas den blir svindyr. Ammunitionen alltså. Det finns EN mer parasiterande verksamhet än tobaksindustrin och det är vapenditon. ALLT betalas med skattemedel. I BÄSTA fall är det fråga om att vapen lagras i 20 år för att sedan skrotas och ersättas med nya. I SÄMSTA fall används skiten. Och då förväntas "nån annan" fixa skadorna. TACK SNÄLLA SAAB & CO!!!

Krassman sa...

Anders D: Du har rätt emotionellt. Men att alla vapen och ammunition betalas med skattemedel är en sanning när det gäller krigsmateriel. Vi skall inte glöma jakten som är stor här i landet Falukorv. Jägarförbundet har bara dom 200 tusen medlemmar. Men som sagt, emotionellt håller jag med. Vi får ta det där med svensk vapenindustri sen. Frågan är stor och svår, som Leif G-W Persson var tidigare (stor that is)

Anonym sa...

Oldfot1: Hörde en story om att Försvarsmakten kör långtradare med ammunition norr ut i landet och sen spränger eländet för att bäst före eller inget behov föreligger! Dom kunde sälja grejorna utomland och på så vis få ordning på sin ekonomi!(!)

Krassman sa...

Anonym: Det har ju avslöjats att man tidigare körde ut den gammal ammunition på isar på avlägsna sjöar och låt våren göra jobbet. men det var tydligen på det glada 70-talet. Hoppas jag i alla fall. Blir det gammalt för man ju ta hand om avfallet för destruktion som det heter idag. Att sälja det vore nog ingen bra idé.