måndag, augusti 20, 2007

Sätt stopp för sektens skola

I Aftonbladet så lyfter ett antal debbatörer åter frågan om sekten Plymouthbröderna som fått tillstånd att starta en friskola med statligt stöd. I samma tidning levererar Marie Granlund (s) en knivskarp kritik mot den splittrade borgerliga regeringen. Utmärkande för sekten är medlemmarnas extrema bibeltolkning och isolerade livsstil. Världen betraktas som alltigenom ond, antikrist regerar och hotar ständigt att lura de troende från den Rätta Vägen.



Plymouthbröderna får därför inte umgås med ”otrogna”, inte äta tillsammans med dem eller bo i samma byggnader som dem. De får inte vara med i föreningar eller delta i allmänna val, eftersom antikrist kontrollerar det världsliga styret. Folkpartiet med Jan Björklund vill ha hårdare tag medans KD tycker att detta inte är ett problem. Plymouthbrödernas historia i Falukorv blir inte mindre intressant när man lägger in det faktum att de drev en egen valkampanj till förmån för den borgerlia alliansen under valet.

Krassman, In Your Face

1 kommentar:

Anonym sa...

Man kan tycka vad man vill om att Plymouthbröderna får starta en skola (även om det inte är de som startar den utan ett företag som någon i församlingen äger. Om min info stämmer har de inte heller ansökt om att få starta ett skola på religiös grund.)

Intressant, eller vad man skall säga, är att se det mediautrymme som sekulärfundamentalisterna i organisationen Humansiterna gång på gång får. Organisationen har trots allt bara 3-4000 medlemmar.