lördag, september 15, 2007

Al-Qaida sätter pris på Vilks och Johansson

Al-Qaida uppmanar till mord av den Svenske karikatyrtecknaren Lars Vilks som förolämpat Mohammed. Al-Qaida ger en belöning på 100 000 dollar (668 tkr) till den som dödar Lars Vilks. Även chefredaktören för Nerikes Allehanda, Ulf Johansson, har fått ett pris på sitt huvud. Al-Qaida utlovar en belöning på 50 000 dollar till den som tar livet av Johansson. Tydligen så är detta ett riktat erbjudande från Al-Qaida under fastemånaden ramadan.

Nerikes Allehanda skapar rubriker, minst sagt

Ett tidigare hot från islamistiska grupper som jag minns var när vår store profet Runar Sörgard hamnade riktigt i smten efter hans uttalade att Muhammed var en förvirrad pedofil.
Vi får väl hoppas att Vilks och Johansson ändå klarar att rida ut den här stormen. Hotet är lika allvarligt som det är korkat. Efter teckningarna i Jyllands-Posten så fick tecknarna av dessa bilder mottaga flerta mordhot har två av tecknarna gått under jorden och detta med skottpengar på Vilks och Johansson måste ändå vara snäppet värre. Kolla den här sammanställningen på Wikipedia över reaktionerna som bilderna i Jyllands-Posten skapade.

Krassman, In Your Face

Inga kommentarer: