onsdag, oktober 31, 2007

Är skandalen ett faktum?

Det tycks som att snöbollen är igång. Kyssen eller den nu mer kallade affären mellan statssekreterare Ulrica Schenström och TV4:s reporter Anders Pihlblad blir märkligare och märkligare allt eftersom tiden går. Flera borgerliga politiker tycker nu att Fredrik Reinfeldt borde berätta ifall Ulrica Schenström hade jouransvar under den aktuella krogkvällen. Reinfeldt har hittills vägrat svara på det och i stället frågat hur man vet att hon var onykter. En ren öppningen för en "Tsunamisamtals utredning" av statsministern alltså.

Hångelkillen klarar sig nog fint skall ni se....

Självklart intygar Anders Pihlblad att Ulrica var "glad i hatten", vilket är ändå ganska uppenbart. Frågan har tydligen fått ett helt nytt perspektiv med detta men jag tycker ändå att frågan om medias relation till politiken bör belysas. Precis som så görs på ett antal ställen i DN idag. Personligen tror jag att skadan redan är skedd och att Ulrica Schenströms avhopp kommer att komma inom kort. Självklart så kommer hon ses som syndabocken och Anders Pihlblads del i affären är väl sekundär och kommer att glömas innom kort. Precis som det är med killar som hånglar runt, det är tjejerna som får ta skiten.

Krassman, In Your Face

5 kommentarer:

Anonym sa...

Det är ju ett mediespel av massmedia. De gillade inte den nya rollen som Ulrica Schenström fick efter åren som pressekreterare. Anders Philblad är ju inte intresserad av kvinnor. Så det hela är ju så uppgjort av aftonbladets vendetta gäng. De kokar soppa på en spik.

http://byxornanere.blogspot.com/2007/10/fult-spel-av-journalistkren.html

Anonym sa...

Skandal och skandal, det är inte värre än vanligt i den här sfären, tycker jag. En del frågor är dock obesvarade än så länge. Varför låg hon och kravlade på alla fyra utanför toaletten? Hade hon tappat nåt? Omdömet? Var hon på väg in eller på väg ut? Vad hade hon gjort/skulle hon göra därinne? Kissa? Pudra näsan? Hantera nån kris? Bara hon vet - och kanske Fredde. Och han yppar ingenting med hänsyn till rikets säkerhet. Det känns ... lite kymigt, tycker jag, att rikets säkerhet eventuellt låg i händerna på en människa som kröp omkring utanför en offentlig toalett. Men å andra sida, hon kanske inte hade jouren. Då är det ju inget problem. Va?

Snackis sa...

Visst är det så att hon får gå och Philblad skrattar gått hela vägen och får nya fina uppdrag. Att han inte är intresserad av kvinnor är ju känt sedan länge och det tycker jag gör historien ännu mer intressant. Vem ligger bakom "affären"? Vem tjänar på detta?

Krassman sa...

Snackis: Ja du, det är inte lätt att leda ett land inte, något som den borgerliga borde kunnat gissa sig till med de Socialdemokratiska skandaler som varit. Din fråga om vem som tjänar på denna affär är spännande. Vem ligger bakom och styr medias snokande? Jag hoppas verkligen vi Socialdemokrater vinner valet 2010 på egna meriter, inte på borgerliga fuck ups.

Anonym sa...

Vem som ligger bakom är väl rätt uppenbart eller hur? Det finns ju en känd vänsterfalang inom media som troligen har en intern topp tio lista över dom som lyckats "välta en politiker". Just nu ligger TV4 reportern Pihlblad etta. Snart kommer nog såna som Gullijo, Josefsson et consortes med en ny "hit". Om nu sossarna skulle vinna 2010 (gud hjälpe oss!) är det till stor del dessa lakejer och mediamörkermän de har att tacka. Den egna poliltiken, visionerna och ideerna tog ju slut för 10 år sedan när "Niveaburken" Persson, fet och dryg, lutade sig tillbaka och somnade in med övriga S i släptåg. Soffan blir den stora vinnaren, tyvärr.