tisdag, november 06, 2007

Borg och hans krokodiltårar

Anders Borg gråter krokodiltårar av oro att svenskarnas vilja att betala skatt ska försämras av uppmärksamheten kring moderater som anlitat svart arbetskraft. Några timmar senare så presenterar TT sin sammanställning över att moderata statssekreterarna kopplat greppet i oetik och antiskattermoralligan på Rosenbad. Borg uppgav på seminariet att problemet är att vi haft ett system som också är komplicerat; det har varit lätt att göra fel och komplicerat att göra rätt.

Borg gråter krokodiltårar för att bättra på sin image...

Wow Anders, tror du verkligen att folket i detta land är så korkade att dom inte vet när man betalat någon svart eller inte? Det är väl ungefär lika svårt att fråga vad något kostar som att fråga om det är svart. Sedan så har det ju faktiskt hänt att jag själv blivit tillfrågad om jag "vill ha det svart", vilket säkert inte är så ovanligt heller. Nej du Anders Borg, trots allt ert slit på riksstämman i Gävle för att bättra på er image så får du allt hålla i dig när nästa opinonsundersökning kommer.

Krassman, In Your Face

2 kommentarer:

Catarina sa...

Nu har jag iofs skrivit på min blogg att det KAN vara svårt att veta ibland, men men... Det verkar finnas tre sorters moderater nu för tiden; De gamla värdegrundsmoderaterna (som vi på något sätt respekterar), de nygamla ångvältarna (som är hopplösa och bara vill privatisera allt) och sen de NYA moderaterna (som vill vara hela sveriges helylleparti). Vilket då givetvis misslyckas eftersom de troligtvis vuxit upp med en lite sned syn på vikten av att betala skatt, vilket gjort att de inte reflekterar över saken förrän de själva inser att detta går stick i stäv med att vara ett välfärdsparti.

Anonym sa...

Hej kan någon förklara varför det är bättre att betala vissa tjänster svart än att vara sjukskriven eller ta ut VAB dagar fast barnet inte är sjukt. Fusk är väl fusk och fuskare är fuskare.
Vad förlorar staten mest på att ngn förälder tar ut en VAB dag för mycket eller att rika knösar betalar städningen svart, trots nya skatteavdraget, eller fixar stora sommarkåken utan kvitto?