lördag, juni 30, 2007

Ingen smekmånad för Brown

Två bomber har hittats, och risken att det finns det fler är uppenbar. Knappt har Gordon Brown hunnit att knyta slippsen innan det var dags för första krismötet med sin nya regering. Ingen smekmånad här inte. Enligt The Times hade tydligen nattklubbar i London varnats för att de skulle utsättas för bombattentat men det hade inte skapat något större pådrag. I Glasgow så har en bil kört in i flygplsen och detta har i Brittisk media rapporterats som ytterligare ett terroristangrepp, dock vill inte svenska media gå riktigt så långt.
Ingen smekmånad för Brown, men varför sker detta ?

Varför? och varför just nu? är det för att på något sätt hedra terrorbomberna i London i juli-2005 som dödade 52 personer och skadade över 700. Eller är detta för att skicka en signal till Gordon Brown att han nu har en hel del "surdegar" att ta tag i. Oavsett så måste dessa galenskaper ta slut. Skickar en tanke till Helena som är Left in London.
Krassman, In You Face

fredag, juni 29, 2007

Skånska kommuner i identitetskris

SvD rapporterar om att de skånska kommunerna Vellinge, Svedala, Trelleborg och Skurup nu skall utlysa en tävling föt att få fram andra lokala souvenirer istället för Dalahästen !!!! - Det är tråkigt att komma in i en souvenirbutik i Skåne och se allmänt svenska istället för lokala souvenirer, säger kulturchef Karin Leeb-Lundberg till Sydsvenskan.
Får nu kalla handen av kommuner i Skåne.....

Förslag så här långt på Sydsvenskans hemsida är Skånes landskapsfågel sädgås, en röd och gul snapphane och en blötfet, inskränkt medelålders man som bor i en kranskommun och röstar på sverige demokraterna och skyller hela sitt misslyckade liv på invandringern. Vi får väl se vart det slutar.....

Krassman, In Your Face

Sommartorkan började tidigt i år, för vissa!!

En tragedi och ett vidigt brott, från lite olika vinklar. Såg Expressens löpsedel när jag var och handlade i måndags. Kvinna rånmördad på öppen gata i Malmö. En helt vidrig handling som stärker varje lite fördom som finns, i alla fall när man läser Expressens skildring av det inträffade. När men sedan läser Tv4 nyheternas rapportering på det inträffade så blir bilden lite annan. Till sist så kommer en liten notering i Metro "Det var inget yttre våld som orsakade en 48-årig kvinnas död i Malmö i måndags kväll sedan hon blivit utsatt för ett rånförsök, visar den rättsmedicinska undersökningen

EXpressen, blod säljer lösnummer. Osmakligt enligt In Your Face

Devisen att en blodig löpsedel alltid säljer bättre känns så fruktansvärt motbjudande. Men det är väl knappast något som valda media kommer att sluta med. Vi får väl se när Expressen väljer att kommenter löpsedeln om händelsen i Malmö, om de nu kommer att göra det.

Krassman, In Your Face

torsdag, juni 28, 2007

Smakar det så kostar det

Skatteverket börjar tråla efter Svenssons nätsprit. Närmare 6000 personer kommer att får ett brev från Skatteverket med rubriken "angående alkoholskatt". I brevet står exakt vad de beställt, från vilket företag, när och hur mycket de ska betala i skatt. Med brevet följer även ett inbetalningskort. - Vi vill visa att vi kan hitta dem som köper alkohol på det här viset, säger Niclas Rönnberg, avdelningschef på Skatteverket i Ludvika. Vi kan driva in skatt upp till sex år efter att alkoholen förts in till Sverige och vi har ganska stora möjligheter att kontrollera sådant.
Drygt 1.200 kr för en flaska sprit kan det kosta i svensk alkoholskatt

Personligen så har jag svårt att förstå varför vissa håller på med att beställa dricka via nätet. Är det man skall spara penger på stora mängder så varför inte åka till ett grannland och handla. Eller om det du önskar inte finns på Systembolaget så kan man ju alltid försöka få det beställt. Visst är det billigt, men om nu Skatteverket snoka upp en så whats the point....

Krassman, In Your Face

onsdag, juni 27, 2007

De som lite har, skall heller inget få....

Anders Borg presenterar idag regeringens förstärkta jobbavdrag. Återigen blir Falukorv lovad 1000 spänn mer i månaden och syftet med de två olika reformerna som presenteras är som det heter "att sänka trösklarna på arbetsmarknaden". Moder Svea får hosta upp mellan 8,5 - 10,8 miljader beroende på vilken reform det blir och hur detta skall finansieras är fortfarande oklart.
Borg dansarvidare med skattesänkningarna.

Naturligtvis så ökar denna planerade skattesänkning klyftorna i samhället eftersom INTE arbetslösa, sjuka, förtidspensionärer och ålderspensionärer omfattas av detta guldregn.
Fredrik Reinfeldt har tidigare bland annat talat om en andra karensdag i sjukförsäkringen. Tanken är att skattesänkningen ska genomföras till årsskiftet, men Ands Borg är tydlig med att tidpunkten beror på statsfinanserna. - Vi utfärdar inget löfte om att nu genomföra det här, betonar han.

Krassman, In Your Face

måndag, juni 25, 2007

Rätt i krysset, Schwarcz

Jag har oxå fått nog av dessa fotbojssupporters. Skall vi behöva starta en protestlista för detta eller? Som jag även skrivit tidigare, så måste det bli ett slut på detta vansinne. Man slås av den debatt som ämnet leder till och tonen i vissas kommentarar vittnar ännu mer om behovet att göra något åt detta. Man blir så jävla trött på detta vansinne.

De enda som kan rädda dessa små pojkar

Självklart är det klubbarna, supporterklubbarna, firmorna (hur man nu skulle få med dom) polisen och politiker som gemensamt bör lösa detta. Men vilken gång i ordningen skulle det vara? Det kanske bara är Rädda barnen och BRIS som klarar av att ta hand om dessa trasiga små pojkar.

Krassman, In Your Face

Nintendo, lika vanligt i hushållen som Toyota

Utvecklingen går framåt. Nintendo noteras nu som ett av de 10 mest värdefulla japanska bolagen. Försäljningen av deras nya spelkonsol Nintendo Wii har gjort att man passerat Sony med sin PlayStation och befinner sig nu på topplistan med namn som Toyota, Honda och Canon.
Snart lika vanligt som Honda och Canon i hushållen

De svenska företag som finns inom utvecklingen av spel till PC, mobiler och spelkonsoller går en lysande framtid till mötes. Med detta så kommer troligtvis utvecklingen att hålla sig. Vi minns ju dock IT bubblan som sprack....helt anna sak men ändå.

Krassman, In Your Face

Zzzzenterpartiet och CSN

Zzzzenterpartiet vill nu lägga ner CSN. Idén om att allt som är privat är bättre fortsätter att råda inom de riktiga moderaterna (Zzzzenterpartiet). Det som har fått (Z) att diskutera nedläggning av CSN är de långa handläggningstiderna och den dåliga service uppger Anders Flanking, partisekreterare för (Z). Visst är det fantastiskt med denna iver att privatisera och göra sig av med det som ägs av vårt gemensamma. Statligabolag skall säljas för att den privata marknaden skall ta över. Socialförsäkringssystemet skall brytas upp och de privata alternativen skall beredas plats, trafikförsäkringen är först ut.


Visst kan CSN bli bättre men det kan alla företag, stiftelser och bolag. Otaliga är dom som har suttit i telefonkö på CSN men lika många är de som suttit fast i telefonväxlar på banker och försökringsbolag. Se istället till att CSN bereds möjlighet att förändra sina fel och brister som knappast är okända. Sedan kan vi ta upp (Z) förslag igen. Kolla Morgan Johansson inlägga på området. Går vi Finlands väg den här gången oxå, är vi illa ute igen (tafikförsäkringen nr1).

Krassman, In Your Face

söndag, juni 24, 2007

Lika väntat som regn på midsommar

Att vi socialdemokrater skulle tappa i kommande mätningar. Enligt Synovate Temos junimätning tappar Socialdemokraterna rejält och är inte längre större än borgerligheten. De tre oppositionspartierna tillsammans leder dock fortfarande med elva procentenheter över de borgerliga. Socialdemokraterna får 41,9 procent, en minskning med 3,1 % sedan majmätningen.
Vänsterpartiet gör en rejäl uppryckning med 1,5 procentenheter till 5,9. Övriga förändringar i väljarsympatierna är små. Solklart är att de vänstersympatisörer som lämnat vänsterpartiet nu börjar gå tillbaka. Rätt sak på rätt plats och det skall bli intressant och följa kommande mätningar. Speciellt den på valdagen 2010.

Krassman, In Your Face

lördag, juni 23, 2007

Bortgifte kan vara skäl för asyl

En seger för alla, mindreåriga som riskerar att bli bortgifta i sitt hemland kan få asyl i Sverige. Ett utslag från Migrationsdomstolens kommer sedan en nu 15-årig flicka sökt asyl i Sverige för att slippa bli bortlovad till en äldre kusin. Migrationsverket avslog flickans ansökan vilket överklagades. Nu ger alltså Migrationsdomstolen flickan rätt. Bra att vi i Sverige har fått ven första dom som ger alla unga flickor rätten att få asyl prövad vid bortgifte, deras rätt att välja är värd att försvara.

Manjula kunde sluppit Apu som make, om hon sökt sig till Falukorv

Där står att den som känner välgrundad fruktan för förföljelse på grund av sitt kön betraktas som flykting.- Domen säger att kan man göra sannolikt att man känner en välgrundad fruktan för att bli bortgift mot sin vilja om man är barn, då uppfyller det kravet om förföljelse och att man är i behov av skydd i Sverige, säger flickans advokat, Johan Hedberg.

Krassman, In Your Face

fredag, juni 22, 2007

Bildt har en stab till sin blogg !!

Noterar på detta filmklipp att Bildt talar om vi när det gäller att hantera sin blogg. Nu när det visar sig att Carl Bildt har anställda som sköter sin blogg så blir denna historia ännu mer märklig. Hur kan personal som sköter bloggen missa inlägg som innehåller hets mot folkgrupp, när tydligen inte läsare och journalister gör det. En annan fråga blir ju hur personlig hans blogg kan ses? Nu dröjer nog inte länge innan han stänger bloggbutiken.

Bloggar med anställda, smakfullt.......not

Krassman, In Your Face

SVT gör som Sossarna

Enligt The Local så kommer nu SVT att göra som Socialdemokraterna och öppna en kanal på YouTube. Socialdemokraterna har sedan början i januari haft närmare 60.000 tittare.

Krassman, In Your Face

När Blair blir gammal blir han katolik

Storbritanniens avgående premiärminister Tony Blair ska bli katolik skriver flera brittiska tidningar. Familjen Blair ska träffa påven Benediktus i Vatikanen imorgon för förberedelser.
Tony Blairs hustru Cherie och deras fyra barn är redan idag katoliker. Tydligen har rykten om detta funnits tidigare men det har då dementerats.

Talesättet "När Blair blir gammal så blir han katolik" stämmer fortfarande

Krassman, In Your Face

torsdag, juni 21, 2007

Bildt blogg i blåsväder II

Då är förundersökningen igång mot Carl Bildt. En chefsåklagare i Malmö har inlett en undersökning gällande Bildts blogg. Någon har lämnat en kommentar på bloggen som uppmanat till folkmord på palestinier. De aktuella kommentarerna ska ha skrivits i mars och legat kvar fram tills lunch i går. Det handlar om misstänkt brott mot lagen om ansvar för elektroniska anslagstavlor. Enligt lagen är man skyldiga att ta bort kommentarer som exempelvis gör sig skyldiga till hets mot folkgrupp.

Killen rikserar att torska för hets mot folkgrupp, dålig koll Carl !!!

Bildt har galet mycket trafik på sin blogg och inlägg har ibland 100 kommentarer. Som bloggare har man ett ansvar och det ansvaret måste man ta oavsett hur mycket jobb det är. Bildt kunde sluppit detta genom att moderera inläggen på bloggen och det är konstigt att inlägget nu har varit på bloggen i tre månader. Bildt kanske ser det som ett bra sätt att göra reklam för bloggen eller så har han bara inte förstått allvaret med sin elektroniska anslagstavla.

Mr.Lambertz har tidigare fått frågan om inläggen på Bildts blogg. Hans bedömning var att frågan kunde prövas av polis och åklagare. JK är den ende åklagare som kan väcka åtal i mål som rör yttrandefrihetsgrundlagen och tryckfrihetsförordningen.

Krassman, In Your Face
Se äldre inlägg

onsdag, juni 20, 2007

Det är väl pengar från Al Gore och LO

Nu slår det mig plötsligt varför Moderaterna inte vill redovisa sina sponsorer. Självklart så håller de på och smusslar med detta för att inte helt knäcka oss socialdemokrater innan valet 2010. Svaret måste ju vara att det är AL Gore och LO som skänker dessa stora summor till det fördetta "nya arbetarpartiet" och det nuvarande "De gröna Moderaterna".
Ett bidrag till (m) är inget man skyltar med, nej hemligt skall det vara

Det är väl därför Fredrik Reinfeldt tappade tråden när Peter Eriksson (mp) frågade honom om Moderaterna var ett parti eller en PR-byrå. En PR-byrå som arbetare och nu även miljövänner. Vi kan väl bara konstatera att om man stöttar moderaterna så vill man inte göra det offentligt, inte så konstigt egentligen.

Krassman, In Your Face

Ett steg fram, ta bilen tillbaka

Då är frågan avgjord igen. Riksdagen har sagt ja till att införa trängselskatten igen från och med 1 augusti. Syftet med skatten var (och är) minska bilåkandet i Stockholm, men nu så kommer intäckterna från skatten att användas till att investeras i nya vägar i Stockholmsregionen. Hur miljökonsekvent är det? Ett steg fram, ta bilen tillbaka.

Mycket backspegel och lite vindruta i borgerlig politik

Vi Socialdemokrater samt (v) och (mp) tycker självklart att skatten ska användas till investeringar i kollektivtrafiken för att minska trängsel och miljöförstöring. Sedan så skall ju inte alla betala i det borgerliga Sverige. Avgiften är avdragsgill för tjänste- och arbetsresor vilket ytterligare visar hur orättvis, omodern och oansvarig den borgerliga politiken är.

Krassman, In Your Face

Reinfeldt agerar kraftfullt för att kyla ekonomin

Inte helt oväntat får man väl säga. Den nya reporänteprognosen jämfört med tidigare motiverar Riksbanken med att:"Detta beror på att arbetsmarknaden har blivit stramare, löneavtalen högre och finanspolitiken mer expansiv än vad Riksbanken då räknade med". Prognosen pekar på att reporäntan behöver höjas till 4% i slutet av året. "Om vi inte gjort det vi gör nu hade vi haft verkliga problem med överhettning i ekonomin" sade Fredrik Reinfeldt i riksdagsdebatten tidigare, efter att Peter Eriksson anklagat regeringen för att föra en farlig ekonomisk politik som genom stora skattesänkningar riskerar att leda till överhettning i ekonomin.

Fredrik Reinfeldt sade att regeringen agerar "kraftfullt" för att kyla av ekonomin genom att öka arbetsutbudet, bland annat genom att dra ner på AMS- programmen. Vi får väl se hur kraftfullt detta blir mot de massaiva skattesänkningar som gjorts och planeras av regeringen Reinfeldt.


Krassman, In Your Face

tisdag, juni 19, 2007

Snälla någon, ge oss lösningen på detta vansinne

Vad är det som får dessa puckon att agera som dom gör. Vilken gång i ordningen är det nu som Polisen får gripa dessa fotbojssupportrar som är ute på stan före/efter en match. Vad är det som får dessa killar (för det är väl mest det) att fullkomligen lämna allt vad idrottsintresse heter och bete sig sämmre än en muckarresa. Som om inte lagens långa arm skulle ha bättre saker för sig än att agera förskolelärare åt dessa barnrumpor.

OBS personerna på bilden har inget med fotboll att göra.
Detta är en bild från Curling SM 1998 i Uddevalla som spårade !!!!

Hoppas att dessa så kallde "supportrar" är nöjda med sitt livsverk och tänker på det mycket medans dom sitter på jobbet, kör sina barn till dagis eller pluggar. Då är de väl jävligt stolta med vad dom presterar en matchkväll. Vi får väl se om det blir lika mycket trassel om damhockeyns elitserie kommer igång, personligen tror jag den risken är ganska liten.

Krassman, In Your Face

Första steget mot en elitserie i damhockey

Äntligen så verkar det som många hocky intresserades dröm kan bli verklighet. Efter årsskiftet samlas de åtta bästa lagen i en riksserie och planerna är att starta en elitserie säsongen 08-09. Damkronorna har de senaste åren etablerat sig i världstoppen med bland annat både OS- och VM-medaljer och det har naturligtvis gett en större tillströmning till damhockeyn. Detta är ett steg i rätt riktning. Hoppas att jag får uppleva den dagen då tjejer kan utöva de sporter som idag tillhör oss män. Hoppas jag upplever den dagen då tjejer har samma ekonomiska prioritering och förutsättning att få utöva idrott.

Tack damkronorna, ni har ökat andra tjejers möjligheter och rättigheter.

Krassman, In Your Face

Metrobloggen, Littorin, Vägverket och Hillary

Metrobloggen: För att Metro skall stärka sin possition på nätet så erbjuder Metrobloggen sina användare 3 öre per sidvisning. Det betyder att varje gång någon läser ett inlägg på din blogg får du 3 öre. Metrobloggen.se betalar arbetsgivaravgift och drar preliminärskatt. För att börja få pengar utbetalade måste man komma upp i 150 kronor eller 5 000 sidvisningar under en månad. Vi får se om det blir rusning till Metrobloggen efter detta, det tvivlar jag på.
Littorin: Frågan är om detta är någon direkt surprise. Personligen så tycker jag att detta med hans köpta MBA inte är så konstigt. Det ligger väl i den borgerliga utbildningspolitiken att den som har råd skall ha tillträde till den högre utbildning. Totto pröjsade 33 tusen för sin MBA och enligt han själv så uppfattade han det som en seriös utbildning. Detta eftersom han faktiskt hade kontakt med en handledare!! Känns som att vi kanske har en "Refaat" på G.
Dr. Reefat och MBA Littorin, In Their Faces

Vägverket: Nu vill Vägverket se skyltar fram på alla MC. Att sätta en nummerplåt fram på cyklarna är inte bara svårt fysiskt, det krävs en lagändring också. Men enligt Ingemar Skogö på VV kan den komma redan nästa år. På SMC är man dock tveksam till om dödstalen skulle sjunka bara med en extra nummerskylt. -De flesta motorcyklister kör inte för fort och tittar man på var den största delen av olyckorna inträffar i dag så är det inte givet att det är på de vägsträckorna där fartkamerorna står, säger Jesper Christensen, på SMC.
En skylt räcker tycker In Your Face.

Själv kör jag för fort ibland men det är sällan, och framförallt inte på vägar med kameror. De sitter ju där av en anledning. Skall det ha effekt på oss motorcyklister bör man placera kameror på kända vägar där vi på hoj har en tendens att vrida på rullen. Bara för Vägverket att köpa Ducati-klubbens karta över MC vägar i Sverige alltså. Tydligen så finns det även sätt att komma runt detta. Jag är dock mest orolig att förstöra utseendet på min hoj.
Hillary : Enligt en opinionundersökning så leder nu Hillary Clinton med Clinton 32 %, jämfört med 21 % för Barack Obama, förutsatt att Al Gore - som hittills inte ställt upp som kandidat, men inte heller uteslutit det - tänker delta. Men bilden är inte entydig.
Mitt tips är att Hillary tar det, sen om det är rätt är jag mer osäker på....
I delstaten South Carolina har Obama starkast stöd bland de demokratiska väljarna. Här får så Barack Obama 34% av stödet. Känner mig kluven inför detta. Min favorit är Hillary men det skulle kanske vara bäst med Obama. Al Gore tror jag tyvär inte har någon chans, om han nu ställer upp.
Krassman, In Your Face

söndag, juni 17, 2007

Framgång i motgången

Sarkozys borgerliga bunt vann den andra och avgörande omgången av det franska parlamentsvalet, men den väntade jordskredssegern uteblev. Enligt snacket på stan får Sarkozys UMP mellan 305 och 309 mandat, medan socialisterna får mellan 215 och 255 platser. Det skulle betyda att borgerliga UMP tappar och socialisterna ökar jämfört med förra valet. Känns ändå som en tröst när det nu inte gick som jag hoppades för Royal.


Socialisterna har haft stora problem med röstskolk, i den första omgången sattes rekord i röstskolk på nära 40 % och det var många av vänsterns besvikna väljare i de eftersatta förorterna som valde att inte rösta. Valets stora förlorare är presidentvalets trea Francois Bayrou. Hans försök att lansera ett nytt mittenalternativ i fransk politik led ett svidande bakslag. detta med mittenalternativ alltså...vi får väl se hur det går för Maud Olofsson och hennes "de riktiga moderaterna" i valet 2010. In Your Face hoppas på fiasko grande.

Krassman, In Your Face

fredag, juni 15, 2007

Människans frigörelse genom lagstiftning

Då är det väl avgjort? Jan Björklund nomineras av valberedningen till partiordförande för Folkpartiet. Pressträff kommer att hållas klockan 13 så då får vi väl höra ännu mer om hur dålig skolan är i Falukorv. Det skall bli spännande att se vilken strategi Björklund kommer att använda för att nu röka ut de sista socialliberalerna ur Folkpartiet.

Moderaterna för hård konkurrens från de riktiga Moderaterna...

Mellan Centern och Folkpartiet tycks det vara en kamp som handlar om vilket av dom två som står till höger om Moderaterna. Jag förväntar mig att Folkpartiet till valet 2010 har tagit Moderaternas slogan "De nya moderaterna" och har Mauricio Rojas som ny partisekreterare. Det borde inte Reinfeldt ha något emot eftersom de nu skall byta till "De gröna moderaterna".

Krassman, In Your Face

onsdag, juni 13, 2007

Lungn och säker Sahlin mot yvig och sökande Reinfeldt

Dagens partiledardebatt i Riksdagen visade på klara skillnader inom politiken. Både när det gäller innehåll och retorik. Reinfeldt kändes säker och påläst, i början. Allt eftersom Mona Sahlin, Alice Åström och Peter Eriksson bemötte Reinfeldts inledning så tappade han säkerheten och viftandet med armarna och hans flackande med blick gav en bild av en trängd statsminister som sökte efter ord och argument.



Mona Sahlin för en lugn och samlad retorik som självkritiskt berättar om Socialdemokraternas påbörjade förnyelse och kommande interna diskussion. Mona Sahlins har hög trovärdighet när hon på sitt berättande vis talar om den borgerliga regeringens politik som oansvarig, orättvis och omodern. Det känns väl avvägt och ger en beskrivning som jag tror många känner igen.


Dagens bottennotering är Maud Olovsson och Göran Hägglund. Maud som envist och enögt fortsätter att befästa Centerpartiets position på yttersta högerkanten. Göran Hägglund iklädd grön haklapp som fortfarande som kritiserar den tidigare Socialdemokratiska regeringen, istället för att kliva ur opositionsgarderoben. Dagen bubblare var helt klart Peter Eriksson som frågade statsministern om Moderaterna var ett parti eller en PR byrå, detta skakade Reinfeldt uppenbart.


Krassman, In Your Face

En dag på Bommersvik

Var ute och träffade de tillsatta rådslagsgrupperna och hörde lite om deras arbete så här långt.

tisdag, juni 12, 2007

Med dobbarna först


Reinfeldt snubblar på bollen och tappar kollen....

Vi får välj glädjas över dagens seger i väntan på valdagen 2010. Om den nu inte dyker upp tidigare alltså? De "nya" Moderaterna verkar fortfarande inte lyckats lära sig arbetarklassens sport nummer ett. Slutresultatet blev 3-1 till de rödgröna och borgerligheten kan räkna med att vi går med dobbarna först i oposition.

Krassman, In Your Face

Ohly bänkas på partiledardebatten

Ser på riksdagens hemsida att Lars Ohly väljer bänken på partiledardebatten den 13:e juni. Detta till förmån för Alice Åström. Om detta är självvalt eller om bänkningen är av någon annan anledning framgår inte.

Ohly väljer bänken på debatten

Krassman, In You Face

Fildelning kan kosta skjortan, men inget mer

Det blev en glad Boråsare som levererade den största prestige segern till piratarnas fördel när det gäller olaglig fildelning. Domen förväntas innebära att polisen i framtiden inte får göra husrannsakningar i jakten på fildelare. - Rätten fastställer att fildelning är ett bötesbrott. Det innebär att polisen inte får begära ut adressuppgifter bakom IP-nummer och att det inte blir möjligt att göra husrannsakan, säger Tobias Andersson, pressansvarig på Piratbyrån.

Piraterna lyfter på hatten och tackar Borås !!??

- Det här målet gällde bara fyra låtar och vi kommer framöver att ta in bevis på fler låtar. Vi lyfter nivån i våra framtida polisanmälningar, säger Ludvig Werner som är ordförande i musikbranschens samarbetsorganisation IFPI och vd för skivbolaget Bonnier Amigo. Han räknar också med att det kommer att finnas grund för husrannsakan om anmälningarna gäller större antal låtar. Vi får väl se vem som får rätt av dessa två, många bedömare anser att polisen får ett närmast omöjligt arbete om straffet för fildelning inte är fängelse. Andra feta grejer som Borås har hostat fram är: Ingvar Carlsson, IF Elfsborg, Henning Mankell, Helge Skoog, Magnus Carlsson, Borås djurpark och Ellos.

Krassman, In Your Face

En plats i minnet, nu även i nutiden

Då var det äntligen klart. Det lilla torget vid korsningen Götgatan–Vartoftagatan på Södermalm i Stockholm får namnet Anna Lindhs plats. Vi vill gärna hedra hennes minne. Hon var en framgångsrik politiker. Aktiv både på det nationella planet, men också i Stockholms stad. Med tanke på vad som hände tycker vi det är lämpligt att hon får en plats uppkallad efter sig, säger stadsbyggnads/trafikborgarrådet Mikael Söderlund (m) till TT.

In Your Face önskar ett monument som markerar Annas plats.

Jag minns fortfarande den fruktansvärda dagen då hon togs från oss. Det var mitt under arbetet med kampanjen för Euron som vansinnet segrade och Sverige misste Anna Lindh. Det känns skönt att Anna äntligen nu får en plats i nutiden och inte bara i våra minnen.

Krassman, In Your Face

måndag, juni 11, 2007

Kom hem nu Sjöstedt.......

Opinionsundersökningarna kommer i tät följd. På uppdrag av Expressen har Demoskop gjort en undersökning mellan 31 maj till den 6 juni. Siffrorna visar att Vänsterpartiet och Sossarna är de enda två riksdagspartierna som backar. Vänsterpartiets siffra är deras sämsta sedan 13 år tillbaka och orsakerna till detta är många. Strörst orsak till Vänsterpartiets förtroende måste ändå vara deras interna trassel. Lars Ohly har det tufft och personligen så förordar jag (och en del partidistrikt inom Vänsterpartiet) att Jonas Sjöstedt bör komma hem från parlamentet i Bryssel och ta över ordförandeskapet. Vi får väl se vad som händer.
Släpp Bryssel och kom hem och städa lite nu uppmanar In Your Face.

Oppositionen är fortfarande större och får 49,5 procent. Samtidigt ökar stödet för alla fyra regeringspartierna men bara folkpartiets uppgång är statistiskt säkerställd i mätningen.

Krassman, In Your Face

fredag, juni 08, 2007

Vi har inga bananer, inga bananer idag

Anhöriga till 173 personer som mördats i Colombia har stämt Chiquita på mångmiljonbelopp i USA. Enligt Terry Collingsworth, som leder rättsprocessen mot företaget, kan stämningen bli den största terrorrättegången hittills i historien.- De senaste tio åren har mer än 10.000 människor mördats av AUC, många av dem i områden med bananodlingar där Chiquita finansierat AUC:s verksamhet. Att ställa Chiquita inför rätta för hundratals, kanske tusentals mord, kan leda till företagets konkurs. Det är skönt att se att Chiquitas inblandning i förföljelse, misshandel och mord av fackligt aktiva äntligen blivit en rättsprocess. Surfade in på deras hemsida och när man ser att deras slogan är Chiquita, Perfect For Life så tycker man att PR idag är ganska billigt.


Chiquita, Perfect For Life, or death.

Krassman, In Your Face

torsdag, juni 07, 2007

Ge Sahlin en regering, då får vi se sanningen

Enligt denna otroligt märkliga opinionundersökning som Skop har gjort så leder nu Mona Sahlin med 54 - 46 över Reinfeldt i frågan när det gäller: Om du blev bjuden på fest. Skulle du då ha trevligast och roligast om du satt vid samma bord som Reinfeldt eller Sahlin?

Ge Mona en regering så skall ni få se på f..

Nästa fråga som skiljer sig "något" är formulerad enligt följande: Vem tror du är skickligast på att leda en regering? Fredrik Reinfeldt leder här med 56 - 44 före Mona Sahlin. Visst har Reinfeldt haft en rivstart när det gäller hans förtroende att leda en regering, bara två statsråd som avgått så här långt. Kan inte Skop ge Mona Sahlin en egen regeringen så får vi se om siffrorna ändras.

Krassman, In Your Face

Om jag hade pengar....

Jaha ja, frågan är om någon är chockad. SvD Näringsliv har för sjätte året i följd kartlagt vd-lönerna i bolagen på Stockholmsbörsen. När vanliga löntagare ifjol fick en lönehöjning med cirka 3 % höjde börsbolagens verkställande direktörer sina ersättningar med 13 ­%.
Lägg då till den borgerliga regeringen som storstilat satsar 47% av statsbudgeten på den rikaste tiondelen av befolkningen i landet Falukorv. Inte så konstigt kanske, för tydligen så ligger Svenska vd-löner i botten. Det är synd om våra direktörer.......knappast

Är det synd om våra direktörer?, det ser inte så ut

Krassman, In Your Face

Glass nostalgi

Snappade upp ett tipps på Cattis blogg om glass nostalgi. PÅ GB:s hemsida så kan man titta på glasskartor från 1967- 2007. Så sent som i morse på väg till jobbet så funderade jag på glasstrender och hur mycket minnen som jag har kopplade till just GB och glass. När jag föddes 1972 så kostade den helt nya glassen GB Sandwich 1 kr och Igloon blev din för 75 öre. Mina klara favoriter är från 1985. Vem kan glöma den supergoda Bubbel Pop eller Jelly Split som äcklade merparten av svenska folket.


Krassman, In Your Face

onsdag, juni 06, 2007

De hatar vårt land, dessa extremnationalister

Hedra sitt land genom att hylla enfald är deras paroll. Idag så samlades alla dessa typer till "folkets marsh" i Vanadislunden i Stockholm. Naturligtvis så försöker extremnationalisterna att verka seriösa. De hade gått ut med strikta regler till dem som ville gå med i deras lilla rasist tåg: klä er propert, alkohol är förbjudet, cigarettrökning likaså. Verbala utspel från andra skall bemöts med tystnad. Till deras manifestaion för anständiga svenskar så har de bussat folk från hela Sverige till sitt avskyvärda spektakel. Låt aldrig dessa motbjudande personer få uttrycka sina sympatier för extremhöger och nazism obesvarat, lår dom inte svärta ner vår nationaldag och vårt älskade Sverige.
Lommartorpet i Norrtälje, långt från extremhögern och deras idioti.
Själv firade jag och min familj nationaldagen med Norrtälje stads S-förening. Först hade vi utdelning av flygblad till 1200 hushåll i området för att sedan grillkorv och umgås i det vackra sommarvädret. En helt underbar dag och vi var cirka 40 personer som var där.
Sossar, unga som äldre.


Istället för kamphund kör vi med råtthund.

Krassman, In Your Face

Vart finns tvålen broder

Satt i bilen på väg ut för att dela flygblad när jag hörde nyhterna på Radio. Povel Ramel har avlidit i hemmet 85 år gammal. Jag tillhör inte Povels hårdaste fans men har ändå förundrats över denna härliga figur och hans sätt att leka med det Svenska språket. Hans egna musik och verk som han skrivit åt andra kommer alltid att vara en del av det Svenska musik och kultur arvet. Precis som Cornelis Wresvik, Fredd Åkerström, Ulf Lundell och Bellman.
Povel en klass för sig, en som aldrig Ledin kommer att uppnå

Krassman, In Your Face

måndag, juni 04, 2007

What goes up, most come down

Första dagen på jobbet efter två veckors semester. Skummat igenom 202 mail i inkorgen och de 327 i skräpposten samt läst lite nyheter. Noterat så här långt av dagen är naturligtvis senaste opinionsmätning som Novus Opinion gjort på uppdrag av TV 4 Nyheterna. Stödet för moderaterna har sjunkit 4,9 procent till 23,3 procent på en månad.

Det vänder säger Reinfeldt och det gör det, men inte till 4 nya år.

Detta är den andra mätningen i rad som visar att Socialdemokraterna är större än de borgeliga partierma tillsammans vilket naturligtvis är glädjande, men tyvär är det inte val idag. Moderaterna känner sig lugna och konstaterar att regeringens första tid har präglats av de ganska tuffa åtgärder som man genomfört. Siffrorna speglar ett starkt missnöje över denna klassiska konservativa politik så vi Socialdemokrater måste fokusera på vår poiltik för att klara att minska klyftorna i det Sverige som nu Moderaterna och deras lydpartier nu bygger.
Läs Anna Sjödins klumn i Metro idag för ett lysande exempel på detta.

Krassman, In Your Face

fredag, juni 01, 2007

Donera mera....


Har varit förbluffad över det Holländska TV bolget BNN:s nya såpa De Grote Donorshow men det har visat det sig att det är en bluff. Inte så konstigt kanske med tanke på den grad av smaklöshet som ett sådant här program skulle innehålla. Den kontroversiella tv-kanalen BNN har sagt sig vilja skapa debatt kring bristen på donatorer. Kanalens grundare dog på dagen för fem år sedan, 35 år gammal, i väntan på att få en ny njure. Debatt har dom verkligen varit med att skapa. Gör som jag, anmäl dig som donator.

Krassman, In Your Face