onsdag, januari 09, 2008

För Monas och Sveriges skull...

får jag säga att ordningen är återställd. Efter en lång väntan stod det klart att Hillary Clinton fick 39 procent av rösterna mot Barack Obamas 36 procent i nattens primärval i New Hampshire. Naturligtvis är jag glad över Barack Obamas framgångar men min favorit har hela tiden varit Hillary Clinton.

Två riktiga favoriter men bara en riktig vinnare

Min främsta orsak till det är för att det är dags för en kvinna att leda USA och för att jag tror att det finns en bra grund för kontakterna mellan vår blivande statsminister Mona Sahlin och Hillary Clinton. Låt oss hoppas att USA:s tidigare first lady får revanch och blir den som tar plats i ovala rummet och att hon även kommer till Sverige under valrörelsen 2010.

Krassman, In Your Face

7 kommentarer:

jacob sa...

ruskigt kul att McCain är med i matchen! Tidigare i höstas när Hillary invigde ett woodstock-muséum, skakade bara McCain på huvudet och sa, jaa, under den tiden (när woodstack festivalen ägde rum) satt jag som krigsfånge i Vietnamn efter att ha blivit nedskjuten...

klockren kommentar! Mac is back!

Krassman sa...

Jacob: Ja du, det visar verkligen att krigshetsaren McCain befinner sig i nuet, eller oxå inte.

Det är väl dags för dig att inse att oavsett vem som ställer upp mot Hillary Clinton så är republikanerna körda.

Gösta Palme, VMS sa...

Håller inte riktigt med dig i din analys av Hillary.

Varför? Jo, hon representarar en gammal generation och USA vill ha nytt blod, tror jag. Man är trött på 68 generationsn som rökte brass OCH även på Vietnam i alla dess former. Dvs McCain kommer att få en backlash om han kör det kortet. Dessutom är Hillary en del av en familj som styrt USA tidigare. Den andra familjen heter Bush. Nytt blod.

Bara för att hon är kvinna blir hon inte vald. Lika lite som Mona kommer att vinna valet på att hon är kvinna. Det krävs lite mer båda av Hillary (för att slå Obama) och Mona (för att slå en Reinfeldt med blodskam i munnen...)

gösta palme V/M/S (allpartiet!) sa...

"blodskam" blev ju fel. Blodsmak skall det vara. Fredrik R kommer att vara lean, mean a killing machine framemot valet.

Krassman sa...

Gösta Palme: Jag tror inte som du att "nytt blod" är en fråga som kommer att avgöra frågan om vem som kommer att styra varken i USA eller Sverige. Tror Det kommer att handla om visioner, erfarenhet och duglighet i båda fallen. Tror dock att det faktum att Hilary och Mona är kvinnor är mer avgörande än att Barack Obama skulle vara "nytt blod".

Reinfeldt är redan en lean, mean killing machine vilket även merparten av alla i detta land har förstått. Att han lägger huvudet på sne och blinkar med sina snälla bruna ögon kommer inte rädda honom från det faktum att politiken som han driver är orättvis, oansvarig och omodern. Detta visar i alla fall oppinionsiffrorna med all tydlighet.

gösta palme sa...

Jag menar att Fredde kommer att slita S i stycken framåt valet ;-). Allvarligt talat tror jag att han kommer igen. Inget S kanske tror idag med opinionsiffrorna i ryggen men vinden kan vända och det fort. Oavsett vad kommer det att bli spännande 2010.

Nånstans (DN?) skrevs det att frågan är om USA är redo för en vit kvinna alternativt en svart man i Vita Huset. Jag tror på det senare. Vi lever i en brytningstid där den äldre generationen (vad alla 40-talister, fläskberg, 68-flummare och ex-hippies än tycker!) är på väg att ersättas av dem som föddes i slutet av 50 och i början av 60 talet. I Sverige ser vi det och i USA likadant. I detta perspektiv är Obama "nytt blod" och Hillary "en gammal stöt". Efter Bush vanstyre vill folk ha verklig förändring. Dvs Obama. En svert man i Vita Huset. I alla fall är det en vacker tanke. Risken är ju att det blir nån pajas som Gulliani eller McCain och nya krig. Det vet vi när do, "verkliga Amerikanerna" i mellanvästern och sydstaterna sagt sitt.

Daniel Mathisen sa...

Ja, det är bara att gratulera Krassman! Är faktiskt riktigt imponerad över Clintons prestation inför New Hampshire, även om jag håller på Barack ända in i kaklet. Clinton Obama 08 skulle inte vara fel det heller iofs.