fredag, februari 29, 2008

När åker Victoria och Carl Philip till Tchad?

I dag beslutades att prins Harry omedelbart ska skickas hem från Afghanistan sedan media avslöjat att han har deltagit i strider. En amerikansk nätsida har avslöjat att prinsen sedan i december strider mot talibangerillan. Senare bekräftade försvarsdepartementet att prins Harry kommer att tas hem från Afghanistan "omedelbart". Departementet anger det faktum att nyhetsblockaden kring prinsens tjänstgöring brutits som orsak till att prinsen får resa hem. Samtidigt berömde departementet brittiska medier för att de "visat ansvar". Ett förslag som In Your Face vill lämna är att prins Harry kan ta med prinsessan Victoria eller prins Carl Philip och åka Tchad. Där kanske de kan fullgöra en del av sin kungliga plikter tillsammans.

När får vi se Carl Philip göra lite nytta?

Krassman, In Your Face

12 kommentarer:

Anonym sa...

Krille, du är ett geni!

Darth Vader

Anonym sa...

Instämmer!

Magnus Hammar Borsch sa...

Instämmer självklart! Skrev ett inlägg om det häromdagen.

Prinsen har militär utbildning och representerar i sin person statsmakterna. Då statsmakterna anser det av vikt att vi deltar med militär trupp i flera länder bör också "statens son" visa prov på sitt föregångsmannskap och sin nytta.

Anonym sa...

Känns lite som en lågoddsare... Prinsen har "stridit" i Afganistan... Jaha, uppenbarligen finns det en militär skyddad verkstad i Afganistan dit man kan skicka personer för lite PR. Prinsen blir en form av "veteran" som verkligen "stridit så hårt" för sitt land... Men ojdå, någon fick veta att han är där, och då kan han bli en måltavla och skickas hem. Givetvis hade han blivit en måltavla om han varit i riktig strid. Vad hade man väntat sig? Skönt att veta att brittiska militären har en typ av Samhall i Afganistan där man kan leka hjälte utan risk en stund, för att sedan återvända när det börjar brännas. Då kan också vara "krigshjälte"...

Anonym sa...

Kongo eller Darfur funkar också.

Krassman sa...

Anonym I&Jack H:Tackar, tackar..
Anonym II:Mycket bra skrivet. Håller helt och hållet med dig.
Anonym III:Inga dumma förslag alls.
Magnus Hammar: Skall kolla ditt inlägg. Kul att vi kan vara överens om något i alla fall;)

Anonym sa...

anonym 2, du är en idiot om du inte kan förstå att det utgör ett större hot för ALLA brittiska styrkor om det sprids att någon av soldaterna är ur kungafamiljen. det kanske inte bara var för hans skull, utan för dom vanliga soldaterna, som patrullerar på riktigt, och utsätts för dom riktiga farorna, dagligen. men sådant kanske inte du kan förstå.

Anonym sa...

Till anonym (sista inlägget).
Givetvis fattar jag att han utgör ett hot mot alla brittiska trupper. Men den som är idiot är nog den som låter honom åka dit och vara kanske det största hotet mot sina egna. Kan inte vara någon annan anledning än PR för prinsen att han överhuvudtaget åker dit. Återigen, vad hade man förväntat sig?
/Anonym 2

Anonym sa...

svar till anonym. (sista inlägget)
Jo, det är klart, men likväl tycker jag det kan vara bra för "ledande" människor att se hur folk har det, även om han säkerligen inte sett strid som det pratas om, så har han förmodligen sett befolkning, och under vilka förhållanden dom levt i. sen är jag inte helt övertygad om att allt är pr, eller inte grundtanken, då han sägs ha velat åka till irak från början. hursomhelst så hoppas jag han har fått lite perspektiv på saker och ting.

Anonym sa...

Briljant. Och när åker besserwisser Krassman utomlands och fullgör sina solidariska plikter mot de fattiga folken. Eller har han städslat andra till att göra sådant?

Anonym sa...

har precis blivit färdig med lumpen, så tänkte söka nästa ansökningsperiod, tackar som frågar.

Krassman sa...

Anonym: Besserwisser Krassman har i dagsläget inte några ambotioner eller möjligheter för någon utlandstjänst. Han har dock gjort utlandstjänst men då inom biståndsarbete.