lördag, mars 01, 2008

Ökat stöd för regerigen, eller oxå inte

Rubriksättning kan vara helt avgörande för en nyhet. Sug på denna som levereras av SvD när det gäller Novus Opinions senste opinionsundersökning. Att skriva att det är ett ökat stöd för regeringspartierna när det bara är ett av dom som ökar känns lite som ett försök till kejsarens nya kläder från Svd:s rubriksättare. Siffrorna bakom undersökningen visar följande för regerinspartierna. Moderaterna 21,4 (+1,0), folkpartiet 6,7 (+-0), centern 6,2 (-0,1), kristdemokraterna 4,1 (+-0), alltså den enda ökningen får (m) och att då inteckna det som en ökning för regeringspartierna känns lite väl. Största minuset visar Vänsterpartiet som noteras på 5,6% (-0,7) vilket jag tycker är helt förståeligt.

Alla regeringspartier gläds åt siffrorna, eller hur var det nu?

Om man leker lite med siffrorna så tappar ju (v)+(mp) 1%, men att dessa skulle ha gått till (m) efter den sensate tidens förda politik känns ju knappst troligt. Ja, ja dessa mätningar är ju bara till för en sak. Att glädjas åt när det går bra, och vi sossar ökar ju hela 0,1% den här gången så jag är i alla fall glad.

Krassman, In Your Face

1 kommentar:

Anonym sa...

Det som möjligen ökar allianstödet här är att brunskjortorna i den otäcka och öppet homofoba bibelhögern KD sjunker som en sten.

Inte en dag för tidigt.