måndag, april 21, 2008

Borgerlig valfrihet betyder valfrihet för vissa

När jag först hörde om detta trodde jag det knappt men nu är det ett faktum, i alla fall i Österåker. Den borgerliga majoriteten i Österåker inför en ny ordning i den borgerliga valfriheten. Här är det förskolorna som har rätt att välja bort/välja av de barn som står i kön för barnomsorgen. Denna "nya" valfrihet som borgerligheten presenterar betyder att både kommunala och enskilda förskolor fått rätt att göra ­avsteg från turordningen. Inte helt oväntat så var detta ett krav från de enskillt bidragsfinansierade verksamheterna (privata) för att fortsätta vara med i den gemensamma kön, och inte säger borgerligheten emot.

Valfrihet enligt Österåker modellen, snart i varje borgerlig kommun?

Nu har föräldras valfrihet att välja barnomsorg blivit reducerad till att det gäller under förutsättning att just den barnomsorgen du valt, valt just ditt/dina barn. Som sagt, en ny borgerlig valfrihet har sett dagens ljus. Vi får väl se när detta nya tänk kommer att genomföras inom äldreomsorg, sjukvård och de övriga samhällsfunktionerna. Usch och fy säger jag bara, den borgerliga välfärden är knappast något som är menat för alla.

Bra bloggar på detta: Monica, Anki, S-i media

Krassman, In Your Face

1 kommentar:

Catarina sa...

Så är det väl iofs här också, eller? Kanske inte officiellt, men visst kan privata förskolor välja barn av "rätt" kön/ålder eller andra egenskaper som man kanske inte talar om högt...