onsdag, september 03, 2008

Inget IB för oss bloggare

Den socialdemokratiska EU-parlamentariken och stjärnskottet Marianne Mikko från Estalnd lade tidigare ett initiativbetänkande för att registrera och kontrollera bloggare. Mikko menade precis som Romano Prodi att bloggare kan förorena cyberrymden och ville veta vem som skriver och varför. Dummare förslag får man ju leta efter (typ FRA) men det hindrade ändå inte att förslaget togs av Europaparlamentets utskott för kultur och utbildning. Men i ett hett pressmedalnde kan jag nu läsa att det är andra bullar som gäller, Svenska s-bullar.

Nu får vi se om Fjellner gör en FRA av detta?

På initiativ av den socialdemokratiska EU-parlamentarikern Inger Segelström så kommer Europaparlamentets socialistgrupp att ställa sig bakom att inte reglera bloggare och bloggande.
- Jag tycker att det är viktigt att människor fortsätter att blogga, det berikar samhällsdebatten, och några nya regler behövs inte. Det finns redan idag existerande lagstiftning om att man inte får kränka andra eller begå brott på Internet, säger Inger. I det nya förslaget som det kommer röstas om i slutet av september finns fortfarande skrivningar kring bloggandet kvar. Jag hoppas precis som Inger, att Christoffer Fjellner nu lyckas få sin grupp att köpa denna linje och inte göra en ny FRA-fråga av det hela.

Macro på detta:
DN, SvD, IDG, SvD blogg, The Aftonbladet, HD, The Aftonbadet
Micro på detta:
Webhackande, Opassande, Erik Laakso, Andreas Sjölander

Krassman, In Your Face

Inga kommentarer: