måndag, juni 30, 2008

Tilltänkt socialchef hoppar av

Farsen i Norrtälje där de borgerliga partierna egenhändigt tillsätter cheferna fortsätter. Så sent som för en vecka sedan beslutade den borgerliga majoriteten i kommunen att anställa Tony Wallin (tidigare personalchef) till ny socialchef i Norrtälje kommun. Protesterna blev naturligtvis massiva från oss i oppositionen och från personalen, och resultatet lät inte vänta på sig. I dag meddelar NT att Tony Wallin tar tillbaka sin intresseanmälan till tjänsten som socialchef. Om nu Tony Wallin tänker gå tillbaka till sin tjänst som personachef för kommunen vet ingen. Om han nu inte har förtroende hos personalen att bli socialchef så kan man ju undra om han är lämplig att fortsätta som personalchef. Här får väl Tony Wallin ta en funderare på om det inte är bästa tänkbara läge att hitta något annat att pyssla med om förtroendet för honom är så lågt, han har ju nu varit personalchef i 17 år. Här nedan är en artikel som jag och Hanna hade i tidningen förra veckan på ämnet med Tonys utnämnande.

”Det är inte bara personalärenden vi håller på med. Vi får en del grejer gjorda också”, sade Kjell Jansson på kommunfullmäktige i måndags, vilket även citerades i NT den 25 juni 2008. Två förvaltningschefer, socialchefen och utbildningschefen har sagt upp sig i protest mot kommunledningens sätt att hantera kommunen, kommundirektören fick sparken av alla partier i kommunstyrelsen utom moderaterna. Nu har också chefen för skolhälsovården, Margareta Kriisa valt att lämna sin post. Vi förstår om det är så att Kjell Jansson och andra från den moderatstyrda majoriteten tycker det är besvärande att fokus ligger på detta. Det är ju ett stort misslyckande och ett utslag för ett mycket dåligt ledarskap.
På fullmäktige den 24 juni fick vi lyssna till vad Kjell Jansson kallade för en halvtids rapport. En lista med beslut som den moderatstyrda majoriteten i kommunen har fattat. Många beslut som vi socialdemokrater även deltagit i men det bjuder vi så gärna på. Vi tror nu att vi förstår varför Kjell Jansson vill uppmärksamma oss på att det inte bara är personalärenden de håller på med, han ville förvarna oss för nästa. Sagt och gjort, nu har nämligen den moderatstyrda majoriteten beslutat att göra ytterligare en politisk tillsättning av en hög chefsposition i kommunen, vår nya socialchef.


På kommunfullmäktiges så sent som den 26/5 berättade Kjell Jansson om hur rekryteringarna inom kommunen till höga chefsposter ska göras. Med en hantering som innebär bland annat kravprofil, annonsering, anställningsintervjuer och kontakter med lämnade referenser. På kommunstyrelsens arbetsutskott den 28/5 beslutades en enig borgerlig majoritet att Ulf Gustavsson skall bli förvaltningschef för det nya utbildningskontoret som skall bildas. Vi såg detta som en ren borgerlig partipolitisk tillsättning och nu är det alltså dags för nästa. Norrtälje kommuns personalchef Tony Wallin skall nu få uppdraget som ny socialchef i Norrtälje kommun. Tony Wallin kan vara helt rätt man för jobbet men varför är det så bråttom? Har vi inte längre tid att göra våra rekryteringar på det sätt som Kjell Jansson beskrev inför kommunfullmäktige så sent som för en månad sedan?

Vi är oroliga över hur personalpolitiken ser ut i vår kommun. Vi är oroliga över att vår kommuns namn har skadats och att vi kommer få svårt att rekrytera kompetenta medarbetare. Något som de två senaste chefstillsättningarna vittnar om. Vi är oroliga att våra anställda inte känner öppenhet och delaktighet i besluten som tas. Vi socialdemokrater kräver att rekryteringen av chefer i vår kommun skall förhandlas med de fackliga organisationerna och göras enligt de rutiner som kommunen har. Om den moderatstyrda majoriteten inte tycker att de har tid att göra rätt nu så undrar vi när de kommer att ha tid att göra rätt över huvudtaget.

Hanna Stymne Bratt (s) Vice ordförande i Socialnämnden
Kristian Krassman (s) Vice ordförande i utbildningsnämnden


Krassman, In Your Face

Mail-terror mot JA-röstare

Varje riksdagsledamot får cirka ett ton med vanlig post skickad hit till riksdagen varje år och det ser inte bättre ut i mailen kan jag rapportera. Som om ledamöterna inte hade tillräckligt med olästa mail i sina inkorgar så hjälper nu Expressen till på traven när det gäller det korkade FRA beslutet som togs den 18 juni. På Expressens hemsida erbjuder de sina läsare att fylla i ett protestformulär mot lagen. Formulären har sedan mejlats automatiskt till de ledamöter som röstade ja till lagen eller avstod från att rösta, så kan det gå.

Vi får väl se när första mailservern kraschar?

Vi får väl se om det blir tillåtet i framtiden när FRA har alla sina nya spioner anställda, då kanske Expressens lilla "hjälp" hade stoppats. Man är snart uppe i en halv miljon mail och det kommer nog att bli fler misstänker jag. Dock tror jag att jag skickar mitt via det interna nätverket istället.

Krassman, In Your Face

fredag, juni 27, 2008

Våra partiledare får inte folk att tända

Göteborgs universitets årliga mätning visar att våra partiledare inte får folk att tända. Mona Sahlin är inget dragplåster för socialdemokraterna och inte heller Fredrik Reinfeldt väcker någon entusiasm. I årets mätning ligger Mona Sahlin visserligen högst i svenskarnas popularitetsliga tillsammans med Fredrik Reinfeldt och Jan Björklund. Men det är en klen notering för de tre, +2 på en skala som kan ge som mest +50 och som minst -50.
Kan den här killen vara poppis?

Enligt professor Sören Holmberg, vid SOM-institutet vid Göteborgs universitet är detta de sämsta toppresultaten i mätningarnas historia. Vi har helt enkelt inte särskilt populära partiledare menar Sören. Det skulle dock vara spännande och se vad som hände om man slängde in Rickard Falkvinge från PP och Jimmie Åkesson från SD i undersökningen.

Krassman, In Your Face

torsdag, juni 26, 2008

Piratpartiet kan räkna med tillökning

Vid närmare eftertanke så skulle nog inte Niklas Wykman från MUF trivas helt i Junilistans gäng med silverryggar. Vi får väl se om det inte blir Piratpartiet istället. De är ju verkligen på väg upp i debatten med tanke på FRA, och i så fall blir han nog inte ensam. Lägg till det senaste utspelet när det gäller att registrera bloggare EU-nivå och vips så har Piratpartiet tryggat sin politiska tillökning.

Kommer detta bli alliansens nya logo kanske?

Undrar om tanken med det där att registrera bloggare är hämtad från Italiens korkade förslag som tyvärr Romano Prodis regering lade. Jag väntar i alla fall med spänning på om nu Niklas Wykman ger sitt långsiktiga stöd til Piratpartiet, inte helt otänkbart tycker jag i alla fall.

Alliansfritt Sverige skriver om Ylva Johansson och att flytt pågår.
Erik Laakso skriver om Paggans artikel.
Josefin skriver på sin blogg om den liberala naiviteten.
Luciano behöver ett nytt inlägg men hans gamla är inte dåligt alls.

Krassman, In Your Face

Gäller avdragen bara borgare?

Skall jag som skrivit flera kritiska debattartiklar mot vårdnadsbidraget inte själv få använda det om det införs. Skall jag som kritiserat skattesänkningen i kommunen hävda att jag skall betala mera. Skall jag som socialdemokrat inte kunna dra av kostanden för överklassnära tjänster eftersom jag tyckar att reformen är orättvis. Skall jag avstå från jobbavdraget i min deklaration eftersom tjänar så att jag klarar mig. Skall alla vi som är aktiva socialdemokrater avstå från att betala den nya lägre fastighetskatten. Oavsett om Ylva Johansson har kritiserat avdraget för överklassnära tjänster så har hon all rätt att göra avdraget.

En hycklare enligt statsministern, You go girl säger In Your Face

Att sedan vår statsminister har den goda smaken att hennes avdrag för hyckleri tycker jag säger mer om honom och hans sätt att resonera än hennes och henns makes. Detta när vi har minst en minister om högaktingsfullt sket i att betala sin tv-avgift bara för att man inte ville och stadsborgarråd i Stockholm som använt sig av svart arbetskraft. Men det är klart, Ylva Johansson är ju socialdemokrat och skall självklart klä sig i säck och aska för att visa solidaritet med de som har det sämmre. Det är väl bäst jag slänger min Armani klocka, säljer min motorcykel och mina Björn Borg-skor innan någon upptäcker det och pekar på mig och säger att jag inte lever som jag lär. Jag undrar när vi ser att välbetalda moderater betala tillbaka barnbidraget, väljer att stå utanför den fackliga A-kassan och bara använder privata vårdaltenativ och skolor.

Krassman, In Your Face

onsdag, juni 25, 2008

En kandidat till årets rubrik

Jag tror vi har en kandidat till årets bästa rubrik eller vad tycker ni själva? Vet inte var Lars-Olof Reinfeldt har uträttat som kommunalpolitiker i Vetlanda men helt klart att rubriken av hans avhopp ger honom ett par minuter i rampljuset. Grattis Lars-Olof, och ett klokt beslut från ännu en moderat som väljer att hoppa av detta knasiga parti. Och även ett grattis till Simon Byrnet på SvD för nomineringen.

Senste nytt 26/6
Efter mail kontakt med Simon Byrnet så står det klart att han tyvärr inte satt rubriken på inlägget utan en okänd redigerare. Detta betyder helt enkelt att SvD blir nominerade för rubriken om Reinfedls avhopp.

Krassman, In Your Face

tisdag, juni 24, 2008

Ändå dags för Wykman att gå till Junilistan

Att MUF:s Niklas Wykman hotar på sin blogg med att lämna partiet om det inte ändrar sin position när det gäller den nya signalspaningslagen känns som teater. Får känslan och smaken av att Wykman ändå var på väg att lägga ordförandeskapet på hyllan och nu ser han möjlighet att få spela lite MUF teater helt enkelt. Ett annat upplägg för Wykman kan ju vara att han hoppar eftersom hans parti fortfarande vill införa Euron i Sverige.

Blir det Junilistan nu för dig Wykman?

Om nu denna typ av utpressning med hot om avhopp kommer få någon effekt i form av slopad FRA, jobb inom moderpartiet, plats i EU-parlamentet eller fint jobb på en PR-byrå återstår att se. Jag ser knappast något av de uppräknade som troliga, snarare en plats i Junilistan med alla de andra avhopparna kan bli aktuell. Mona Sahlins kommentar från igår gällande FRA är ju oslagbar. "Att inte bara sticka fingret ner i kablarna för att se vad man hittar, utan söka efter vad man ser som misstanke om brott".

Erik fortsätter att skriva om FRA.
Alexandra skriver om vår blivande supersektor, hushållsarbete.
Löwdin skriver om ett vårdnadsbidrag i uppförsbacke.
Catarina glömde visst som det ser ut på hennes blogg.

Krassman, In Your Face

måndag, juni 23, 2008

Nationalromantiken noteras 4 procent

Lagom till dagarna efter midsommar så noterar våra alldeles egna nationalromantiker, hämtade från 1900-talets början 4 procent i senaste opinionsmätningen. Enligt Synovates Niklas Källebring märks uppgången framför allt bland lågutbildade väljare och stödet är betydligt starkare bland män än bland kvinnor och starkast i södra Sverige. Kanske ingen nyhet när det gäller väljarkåren till SD. De forsätter alltså att locka lågutbildade män från södern och vi får väl se om det räcker till en plats i riksdagen 2010.
¨
Visst är den fin va....?

Själv är jag orolig att de kan klara det men siffrorna kan ju svänga lika fort åt andra hållet. Speciellt när SD:s politik granskas av väljarna istället för att de tar till sig av deras färglada propaganda. Valet till EU-parlamentet blir med all säkerhet en fingervisning om hur det kommer att gå och här är det ju uppenbart att SD vill att EU-frågan inte skall handla om politiken inom EU utan om Nej till EU. Något som dom säkert tycker känns verklighetsbaserat och modernt, kanske om vi befann oss i början på 1900-talet.

Krassman, In Your Face

onsdag, juni 18, 2008

Grattis till jobbet Danielsson

Lars Danielsson har fått erbjudande om att få bli svensk generalkonsul i Hongkong. Under en tid har jag skrivit om Carl Bildts hantering av Lars Danielsson och det känns bra att Carl Bildt nu gett Lars ett ordentligt uppdrag. Vem som skall få jobbet som Sveriges ambassadör i Bryssel kommer väl att falla inom en snart framtid.

Grattis igen till jobbet Lars, resursslöseriet kan vara till ända.

Tidigare så var Christian Danielsson aktuell för det uppdraget men tydligen så får inte han tjänstledigt från sitt uppdrag som direktör i EU-kommissionens generaldirektorat. Sedan slutet av 2006 har Lars Danielsson varit placerad som ambassadör hos expeditionschefen på UD, utan kvalificerade arbetsuppgifter. Ett vansinnigt resursslöseri oavsett kritiken mot Danielsson från JO och kritiken mot Carl Bildt har naturligtvis varit mycket hård. Det visar sig nu att det som gjort att Carl Bildt gett upp är påtryckningar från både Fredrik Reinfeldts stab och Mona Sahlin.

Krassman, In Your Face

Röstar vi som om det vore riksdagsval 2009

Kommer den borgerliga alliansens orättvisa politik att få ett ökat inflytande inom EU? Inte om man ser till SvD/Sifos väljarbarometer så här ett år före valet till EU-parlamentet. Som vanligt så är osäkerheten stor hos våra väljare, fyra av tio vet inte vilket parti de skulle ­rösta på om det vore val idag men undersökningen visar oxå att den orättvisa borgerliga politiken gjort sitt. Många av de tillfrågde i undersökningen tänker utnyttja sin rösträtt kommer att välja som om det var ett riksdagsval. Den borgerliga strategin att vinna risdagsvalet 2010 genom att toppa under parlamentsvalet 2009 ser med andra ord ut att spricka.

Vill vi ha ett orättvisare Europa, rösta på någon från borgerliga alliansen

Av de tillfrågade har socialdemokraterna fått överlägset flest röster med 41,9 procent och sedan moderaterna med 23,2 procent. Som tredje största parti kommer miljöpartiet med över tio procent och vi kan väl bara konstatera att miljöpartiets beslut att släppa hörnflaggan och ge sig in i EM i politik är helt rätt. Nu gäller det ju bara att få upp frågan om EU politiken så att vi kan se ett ökat valdeltagande precis som vi såg i riksdagsvalet 2006. 2004 var det 37,85 procent som röstade i parlaments valet. Väljarbarometer visar i alla fall 38 procent svarar att det är mycket troligt att de kommer att rösta 2009, alltid något men nu är det bäst att vi börjar tala om vilket Europa vi socialdemokrater vill ha.

Kulturbloggen bloggar om FRA.
Alexandra trackar partiet med kulturarv från bönder.
Löwdin bloggar oxå om FRA, så jag tror jag struntar i det.
Thomas skriver om Botniabanan, vad nu det är för något skoj?

Krassman, In Your Face

tisdag, juni 17, 2008

Sälj Ekerö Bostäder...

...och borgerligheten på Ekerö begår politiskt självmord. Att sälja ut kommuners tillgångar istället för att använda skatten ser vi på ett antal ställen. I Upplands Väsby ville kommunen sälja 10% av Väsby Hem för ge pengarna till kommunen, detta gillades inte av länsrätten och det stoppades. Nu vill borgerligheten på Ekerö rädda ekonomin genom att sälja Ekerö Bostäder och här kanske det blir en lokal folkomröstning. Att jag får eksem av denna borgerliga kortsiktiga och oansvariga politik är väl ingen överraskning men på Ekerö så har till och med en moderater engagerat sig mot detta. Per Eskilsson, som fram till 2006 hade förtroendeuppdrag för moderaterna i kommunen har ägnat sig åt dörrknackning gällande försäljning av Ekerö Bostäder. –Det här en mycket viktig affär som man försöker driva igenom kuppartat. Som moderat skulle jag önska att det inte behövdes någon allmännytta, men marknaden fungerar inte perfekt och då måste kommunen gå in. Vi behöver hyresrätter för de unga och för äldre som inte orkar bo kvar i villan, säger han.

Kom igen nu då, sälj bolaget och begå politisk självmord !!!

Skönt att se att det finns moderater som vågar ta ställning och erkänna att marknaden inte har alla lösningar. Lagen säger att en lokal folkomröstning kan väckas genom att 5% av de röstberättigade kräver det. Det är kommunfullmäktige som avgör den frågan, och har naturligtvis rätten att säga nej. Namninsamlingen på Ekerö har nu passerat 10% och vips så har en del borgerliga insett att denna ideologiska utförsäljning kan komma leda till deras politiska död. I en motion kräver fp tillsammans med en kd-ledamot att kommunen avvaktar med försäljningen, och att man först utreder om den kommunala ekonomin kan förbättras på annat sätt. Vi får väl se om de övriga borgerliga på Ekerö klarar att piska en majoritet att mot bättre vetande och all överlevnadsinstinkt genomföra denna affär. Vilket kanske ändå vore det bästa, då kommer väl Ekerö med all säkerhet aldrig få borgerligt styre igen.

-------------------------------------------------------
Under strecket (tack Erik Laakso)

Ett stort Grattis till min kompis Anders som igår fick en påringning från moderaterna i Stockholm, de undrade nämligen varför han inte betalt avgiften till partiet på två år. Anders berättade då ett och annat för killen som ringde från moderaterna om vad han nu tycker om det partiet som han stog på listan för till valet 2006. Grattis igen Anders, du är nu en fri man.

Krassman, In Your Face

fredag, juni 13, 2008

Det är inte lätt att vara liten

Är man förtroendevald politiker så måste man läsa sina handlingar när det skall fattas beslut, något som inte alla har som praxis tydligen. Blekinge Läns Tidning rapporterar att en Sverigedemokrat nu röstat för att miljö- och byggnadsnämnden skall lämna bygglov till en Moské i Karlskrona. Man har sökt denna mer än vanligt förvirrade person från SD utan framgång. Enligt en lokal partikollega säger att det måste röra sig om ett missförstånd och det kan man ju verkligen hålla med om.

Krassman, In Your Face

torsdag, juni 12, 2008

Debattartikel från NT idag

Så kom den äntligen i dagens NT, debattartikeln som jag och Hanna Stymne Bratt skrivit.

Kjell Jansson skyller ifrån sig
På kommunfullmäktige den 26 maj talade Kjell Jansson om turerna kring kommundirektören Lilian Erikssons agerande gällande utbildningschefen Nils-Gunnar Berganders avhopp.

Kjell Jansson menade att han inte har någon skuld i frågan alls och tvådde sina händer från skuld och ansvar. Han menade att han inte haft någon skuld eller inblandning i Lilian Erikssons agerande över huvudtaget. Med andra ord skulle Lilian Eriksson drivit den politiska frågan om att privatisera kommunal verksamhet på eget bevåg mot vår tidigare utbildningschef. Det är ett påstående som vi finner föga troligt, speciellt som Kjell Jansson sade att han är tydlig i sitt ledarskap och ofta pekar med hela handen.

För moderaterna i Norrtälje kommun var Lilian
Eriksson troligen den bästa kommundirektören man kunnat ha, hon agerade enligt moderaternas politik. De övriga borgerliga småpartierna i kommunen delade inte moderaternas glädjeyra och insåg att något måste göras, precis som vi socialdemokrater gjorde.

Huruvida Lilian Eriksson agerade på Kjell Janssons direktiv eller inte kanske inte är av största betydelse. Vad som dock är av betydelse är att Kjell Jansson i allra högsta grad känt till vad som försiggått.

Dessutom sade Kjell Jansson att vi från oppositionen ljugit i artiklar i tidningen. Vi undrar vad han menade. Är det inte sant att två förvaltningschefer, socialchefen och utbildningschefen sagt upp sig i protest mot kommunledningens sätt att hantera kommunen? Är det inte sant att folkpartiet, centerpartiet och kristdemokraternas representanter i kommunstyrelsens arbetsutskott skrivit under Lilian Erikssons avsägelse?

En annan sak som är lite märkligt i den här historien är att Kjell Jansson och andra moderater försöker lägga över skulden på oss socialdemokrater och låter påskina att det skulle vara vårt agerande som orsakat kommundirektörens ofrivilliga avgång.
Vi är i opposition, det är den borgerliga alliansen som styr kommunen. Om Kjell Jansson inte orkar eller kan hålla ihop sina alliansbröder och -systrar så är det knappast socialdemokraternas fel. Det ansvaret ligger helt och hållet på Kjell Jansson själv. Om bördan är för tung att bära, då finns det ju andra som kan och vill ta ansvar för kommunen.

Nu när Nils-Gunnar Bergander gjort sin sista dag i kommunen så väntade vi med spänning på att beslut om rekryteringsförfarande skulle tas. Vi fick ju så sent som på fullmäktigemötet den 26 maj höra att rekryteringarna inom kommunen till höga chefer gjordes enligt konstens alla regler.

Vi såg framför oss en hantering med framtagande av kravprofil, annonsering, anställningsintervjuer och kontakter med lämnade referenser. Precis som det ska gå till i vår kommun, allt enligt Kjell Jansson själv.

På kommunstyrelsens arbetsutskott den 28 maj beslutade en enig borgerlig majoritet att Ulf Gustavsson skall bli förvaltningschef för det nya utbildningskontoret som nu bildas. Vi ser detta som en ren borgerlig partipolitisk tillsättning. Ulf Gustafsson kanske är rätt man för jobbet som högsta chef för denna förvaltning med en budget på över en miljard, men varför är det så bråttom? Har vi inte längre tid att göra våra rekryteringar på det sätt som Kjell Jansson beskrev inför kommunfullmäktige?

Vi är oroliga över hur personalpolitiken ser ut i vår kommun. Vi är oroliga att våra anställda inte känner öppenhet och delaktighet i besluten som tas. Vi socialdemokrater vill att våra anställda skall känna sig motiverade och delaktiga.

Den senaste tiden märker vi av att politiken blivit hårdare. Man fortsätter att underbudgetera verksamheter som har med omsorg, barn och utbildning att göra. Socialnämnden går med underskott, Tiohundra AB har ekonomiska problem som drabbar vårdtagare och anställda. Lägg till kommande underskott som medför besparingar inom gymnasieskolan.
Allt detta sker när kommunens resultat visar på överskott. Vi är oroliga över den förda politiken och kommunens utveckling.

Kristian Krassman, s
vice ordförande
utbildningsnämnden
Hanna Stymne Bratt, s
vice ordförande
socialnämnden

Krassman, In Your Face

onsdag, juni 11, 2008

Bilder från utklassningen av regeringen

Inte helt oväntat så sopade socialdemokraterna, vänsterpartiet och miljöpartiets lag banan med laget från den borgerliga regeringen. Matchen spelades på Gärdet i Stockholm och för femtioelfte gången i ordningen så fick alltså borgerligheten bita i gräset, precis som i det kommande valet 2010. Här är några bilder från den totala utklassningen som slutade med 3 - 1 till de sanna mästarna.

Fullt och fult spel från båda lagen som vanligt


Kaknäspinnen på Gärdet i bakgrunden


Bosse Ringholm, en sann kämpe och vinnare

Krassman, In Your Face

Snart är Bo Lundgren tillbaka

Fredrik Reinfeldt påstår att hans regering är bäst i grenen ansvarsfull ekonomisk politik i dagens partiledardebatt. För att ge Svenska folket ännu mer oro än bara tal om höjda räntor, stigande bensinpris och högsta inflationen på 15 år så kör han en Bo Lundgren, snackar om att oppositionen vill höja skatten. Reinfeldt hävdade att socialdemokraterna vill höja skatten med 40 miljarder, men hur mycket moderaterna och de övriga borgerliga vill sänka skatterna med är oklart. Snart så kommer buden att hagla från högerkanten och den politik som gjorde att Fredrik Reinfeldt utmanövrerade Bo Lundgren kommer med all säkerhet bli Reinfelts egna politik i framtiden.

Snart så dammar Reinfeldt av Bo Lundgren politiken

Mona Sahlin kritiserade regeringen för att ha tagit 17 miljarder från sjuka och arbetslösa och gett till de rikaste. Hon talade om att OECD varnar för inflationen och att för första gången på tolv år ökar inte reallönerna. Samtidigt rapporterar arbetsförmedlingen att sysselsättningen viker, Sveriges Kommuner och Landsting för att socialbidragen växer och finansdepartementet för att tillväxten halveras. Men den verkligheten vill naturligtvis inte Sveriges borgerliga statsminister tala om, han vill ju bara glädjas åt 2-0 mot Grekland istället för att tala om den tuffa framtid vi går till mötes. Fredrik Reinfeldt vill hellre ge folket bröd och skådespel istället för trygghet och framtidshopp.

Fredrik som satt i kammaren under debatten skriver om den på sin blogg.
Löwdin skriver naturligtvis oxå om samma debatt.
Anki
skriver oxå om partiledardebatten.
Den gode Hartman kommenterar tossiga SD:are mm.

Krassman, In Your Face

tisdag, juni 10, 2008

Frozen Yoghurt, In Your Face

Nej nu blir jag arg, hur svårt kan det vara att veta vad en topping skall ligga någonstans. Jo på toppen naturligtvis. Det var på lunchen detta I-lands problem uppenbarade sig. Jag beställde en bägare på Frozen Yoghurt i Gallerian i Stockholm, och expediten frågade vilken topping jag vill ha. Jag valde helt resolut Cashew nötter som "topping" men vad gör människan då. Även om nu nötter är strössel och inte en topping så lägger hon rubbet i botten och öser yoghurt över hela skiten. Vart är denna värd på väg. Nu fick jag en botting istället med mina efterlängtade nötter. I morgon gör jag ett nytt försök för att komma till rätta med detta elände, det kan ni vara säkra på.

Topping i botten eller vad hände med strösseln?


Krassman, In Your Face

Utanförskapet skenar i stan

Den borgerliga alliansens vackra ord om att knäcka utanförskapet fungerar uppenbart dåligt i verkligheten, trots moderata reklamkampanjer så ökar socialbidragsberoendet i Stockholm. Efter första kvartalet i år har hälften av de 14 stadsdelarna röda siffror för sina socialbidrag. Hässelby-Vällingby får 6,2 miljoner kronor som täcker hälften av underskottet vilket kan leda till besparingar och nedskärningar. Totalt får majoriteten hosta upp 42,6 miljoner kronor till stadsdelarna, samtidigt som prognosen för antalet socialbidragstagare räknas upp.
Alla får inte plats i den nya moderata välfärden

Det är dock inga nya pengar som skjuts till utan stadsdelarna får ta pengar från andra verksamheter för de ökande socialbidragen. Dessutom så tog den borgerliga alliansen beslut i riksdagen att ändra sjukreglerna vilket med all säkerhet kommer betyda kraftigt ökade socialbidragskostnader för kommunerna. Vilket den borgerliga majoriteten i Stockholm naturligtvis inte tagit med i sin beräkning. Att den politiska majoriteten i stan inte lyckats bättre när man är på toppen av en konjunktur är ett tecken på försuttna chanser. Om inte Stockholms politiska ledning kan lösa detta problem under en högkonjunktur man man ju undra när dom klarar att göra det.

Eva-Lena bloggar om fotboll och FRA.
Anki har ett så jäkla bra inlägg om avdrag för "hud nära tjänster".
Catarina skriver om sina problem med Mc Donalds i Norrtälje.
Luciano skriver om Littorin och hans sätt att lösa sin arbetsbelastning.
Jonas Morian skriver oxå om detta på sin blogg.

Krassman, In Your Face

måndag, juni 09, 2008

Snack i nattmössan höjer bensinpriset

Den israeliske transportministern Mofaz var tydligen ute och snackade i nattmössan här om dagen. Mofaz hade i en artikel uttalat ett hot om ett snart israeliskt angrepp mot Iran och vips var oljepriset uppe i nya rekordnoteringar. Både USA:s och Israels regeringar tog på söndagen avstånd från den israeliske transportministern och vi får väl hoppas att bilden nedan inte ilustrerar tankarna hos varken USA:s eller Israels regeringar.

Vi får väl hoppas att priset och USA:s hunger efter det svarta guldet inte leder till ännu ett krig. USA står för 40% av världens totala oljeförbrukning och om tänkarna får rätt med en prisutveckling på 150 dollar per fat i sommar och därefter fortsatt stigande priser så kommer USA:s ekonomi få det ännu tuffare. I fredags presenterades USA sina arbetslöshetssiffror för maj månad och de visade den snabbaste ökningen sedan mitten av 80-talet.

Johanna har varit på Eritreanska föreningens nationaldagsfirande.
Fröken Deiving frågar om borgarna skulle vara demokratiska?
Laakso skriver om det uteblivna korståget mot tidelag.
Måns har kloka tankar kring Jan Björklunds dumheter.

Krassman, in Your Face

onsdag, juni 04, 2008

Tror Bildt att Danielsson frågan löser sig själv?

För en tid sedan skrev jag om att Bildt fortsätter att placera Lars Danielsson i utanförskapet och vägra honom något nytt uppdrag. Den senaste jobbet som Lars Danielsson sökte var kneget som Sveriges EU-ambassadör. Det skulle betyda att Danielsson skulle leda den svenska EU-representation i Bryssel under vårt ordförandeskap i EU. SvD hade då scoopet att regeringen inom kort skulle utse Christian Danielsson, till Sveriges EU-ambassadör. Denna formulering "inom kort" verkar dock fått en fnurra på tråden.

Tror Bildt att Danielsson skall försvinna i ett svart hål någonstans?

Enligt en fågel som viskade i mitt öra så kommer nämligen inte Christian Danielsson att få tjänstledigt från sitt uppdrag som direktör i EU-kommissionens generaldirektorat. Detta betyder alltså att Lars Danielsson är den enda sökande till uppdraget och att bollen är tillbaka i Carl Bildts knä. Pinsamt Carl, dags att släppa på prestigen nu och sluta göra politik och frågan till ett personligt vendetta. Lars Danielsson är grabben för jobbet och det känns extra bra att det finns fler borgerliga politiker som tycker samma sak, vilket samma fågel viskade i mitt öra.

Johanna skriver om det ökande utanförskapet.
Anki skriver på samma ämne som Johanna.
Monica Green är inte sämre hon kan jag meddela.
Ulrika vill tacka Erland på sin blogg.

Krassman, In Your Face

Lyxproblemet är löst, typ

Hillary Clinton verkar inte riktigt veta när det är dags att lägga ner kampen men det står väl mer eller mindre klart att efter fem månader av nagelbitande (typ) kamp så står Barack Hussein Obama, Jr som demokraternas presidentkandidat till valet i USA. Jag har hela tiden hoppats på Hillary Clinton men Barack Obama är en värdig vinnare och jag hoppas verkligen att Hillary Clinton inte överklagar, gnäller och bökar om detta utan ser till att domkraterna nu räddar USA från det konservativa vanstyret. Tyvärr så är det väl så att det stora ärkekonservativa landet i väster inte är redo för en kvinnlig president ännu.
Grattis grabben, se nu till att sopa banan med Mccain

Det kommer att bli en jämn kamp mellan demokrater och republikaner i valet men när (inte om) demokraterna vinner valet den 4:e november så får vi väl se om Hillary Clinton är sugen på vicepresidentsposten, här verkar experterna vara lite oense om vad som är bäst. Oavsett så kommer USA och hela världen att gå en bättre framtid till mötes med Barack Obama som president än det republikanska framtidshoppet John McCain, som fyller 72 i augusi.

Ett stort grattis oxå till Daniel och Eric, ni hade rätt.
Catarina skriver om genuspedagogik, fotboll och skolstart.
Måns är bitter över styrande politiker som inte tar ansvar.
Löwdin skriver om Hägglunds svävande kring att samarbete med SD.

Krassman, In Your Face

måndag, juni 02, 2008

Sila mygg, svälja kameler

Regeringen har tillsatt en ny utredning så i framtiden så kanske åhörare till fullmäktigemöten skulle få passera genom metalldetektorer och genomgå kroppsvisitering. Utredningen ska se över behovet av ökad säkerhet vid de politiska församlingarnas sammanträden i kommuner och landsting. Visst kanske det är det bra att det men jag tror faktiskt att man skjuter lite över målet i den här utredningen. Hotbilden mot oss förtroendevalda kan ju aldrig vara störst på respektive församlingars möten, känns som att man missat något här.

Vi skall väl inte svälja dessa ?

Jag har blivit hotad via brev, epost och ansikte mot ansikte men aldrig att jag hört något från åhörare i fullmäktige. Tror istället att man skulle ge kommuner och landsting ökade möjligheter och resurser för att kartlägga och åtgärda hotbilden utifrån gällande förutsättningar. Är direktivet till utredningen att det bara skall gälla sammanträden i kommuner och landsting så känns det som att man just silar mygg och sväljer kameler. Det kanske finns kommuner som har problem med stora skaror som beter sig som klacken på ett derby på sina möten men min egen kommun skulle nog inte ha en enda åhörare om vi genomförde något liknande som kroppsvisiteringar.

Anki skriver om regeringen som inte bryr sig.
Makan Amini skriver om hur poppis han fim på YouTube blivit.
Måns Nilsson skriver om SKL och hur bra dom är.
Ulrika rapporterar om tankar och funderingar från LO-kongressen.

Krassman, In Your Face