tisdag, september 30, 2008

Peter Hultqvist som ny partisekreterare

Idag så meddelade Marita Ulvskog att hon kommer att kandidera till Europaparlamentet. - Jag Det känns jättekul, säger Marita Ulvskog.- Vi socialdemokrater är inte bara i opposition i ett blått Sverige. Vi är också i opposition i ett blått Europa, meddelar hon på Socialdemokraternas hemsida.

Peter Hultqvist ny partisekreterare för Socialdemokraterna?

Som efterträdare till Marita på posten som partisekreterare blir enligt rykten som florerar åter en dalmas, nämligen Peter Hultqvist. Grattis Peter och grattis Marita. Skall träffa riksdagsledamöterna från Dalarna vid tre så det skall bli kul att höra vad dom säger om detta.

Gammelmedia på detta:
The Aftonbladet, DN, SvD, Dagen

Krassman, In Your Face

Ty sådan är kapitalismen

"En röst för detta förslag är en röst för att förebygga ytterligare ekonomisk skada för er och för era närmaste" sade Georg W Bush. Resultatet blev att 67% av hans egna från republikanerna i representanthuset röstade nej till förslaget medans 40% av demokraternas delegater röstade nej. Helt uppenbart är att de konservativa politikerna i USA inte tycker att markanden skall styras och påverkas av politiken utan att leva sitt eget liv och lösa alla problem på sitt eget lilla sätt. Självklart så visade republikanernas presidentkandidat John Macain att han tillhör den gamla skolan och passade på att kasta lite smuts på Barack Obama. -Barack Obama och demokraterna satte politiken före landets bästa, sa han med hänvisning till utgången av röstningen. Detta trots att hans eget parti röstade mot förslaget i större utsträckning vilket tyder på en tilltagande senilitet hos Macain.

Klara problem att hålla kolla på läget, kanske är åldern?

Kapitalet tror tydligen inte på sig själv och sina egna lösningar länge men vi behöver ju inte gå över Atlanten för att bevittna en naiv inställning och ett oansvarigt agerande. Anders Borg har ju nyligen presenterat lösningen på en ekonomisk nedgång i vårt eget land genom att konsekvent sänka skatter i hög som lågkonjunktur. Förfarandet känns ju inte helt främmande om man ser till hur man agerat i USA med sänkningar av räntor och skatter för att vanligt folk skall konsumera landet ur en begynnande kris. Samtidigt för att lappa så gott det går så erbjuder nu den borgerliga regeringen rabbat på medlemskap i A-kassan vilket verkligen visar vilken ansvarskänsla som vår regering besitter. Den borgerliga regerigen verkar vara fast övertygade om att det är quickfixes samt bröd och skådespel som skall bygga en stark ekonomi för att möta en svår ekonomisk kris.

Gammelmedia på detta.
DN, DN igen, SvD, SvD igen, The Aftonbladet, Lite mer DN

Krassman, In Your Face

söndag, september 28, 2008

Inget gott betyg för politiken

SvD har kollat hur det ser ut med avhoppen från de politiska uppdragen i Stockholms län. Inte helt oväntat så är "personalomsättningen" hög. Var tionde som valdes till något fullmäktige i Stockholms län 2006 har lämnat sin plats nu två år senare. Det presenteras en rad tankar bakom avhoppen så som okunskap om vad ett politiskt uppdrag innebär och tätt mellan kommungränserna. Lika är det med partier som går markant framåt i val. De tenderar att ha större avhopp. Efter valet kommer det in folk som inte har räknat med att komma in vilket kanske förklarar varför moderaterna har flest avhopp. Av de tre kommuner som har flest avhopp så är det två som pekar på det som jag ser som politikens största problem när det gäller avhoppen, och kanske det största problemet över huvud taget.

Många politiker hoppar uppdragen

De är de unga som lämnar uppdragen. Politiskt aktiva vill se tillväxt och fler medlemmar, i alla fall så länge som deras egna uppdrag inte är hotade. Trots alla partiers goda vilja så lyckas vi ändå inte skapa möjligheter för unga människor och deras engagemang att rent praktiskt kunna fullfölja sitt politiska uppdrag. Otaliga är dom kommentarer jag fått för att jag inte går på alla interna möten som jag bör. Många har tydligen själva glömt hur det är att ha ett aktivt liv med ett krävande jobb/studier och familj för länge sedan. Men det finns lösningar naturligtvis. Påverka kulturen inom partierna och se till att möten inte handlar om dåtid till 70%, nutid 20% och framtid 10%. Sedan så skulle det ju inte vara fel att det som prioriterades av de politiska partierna inte var närvaron på möten utan på vad man skapade politiskt. Här har vi socialdemokrater i alla fall lite att göra. Ni som är nördar kan ju kolla på lite siffror från SCB på detta.

Krassman, In Your Face

torsdag, september 25, 2008

Bra gjort, dra ut på det borgerliga lidandet

Idag så presenterade Fredrik Seinfeldt att den borgerliga alliansen åter har enats i FRA-frågan. Spektaklet skedde på en presskonferens riktad mot gammelmedia. Nu har man ytterligare lagt till en lapp på detta lapptäcke för att fösa dom sista tvivlarna av de borgerliga ledamöterna i Riksdagen in i fållan. Sten Tolgfors (Sveriges försvarsminister) meddelar att regeringen senare i höst lämnar en proposition till riksdagen med de förslag som ska stärka skyddet för den personliga integriteten, jämfört med det lagförslag som riksdagen klubbade i juni. Tolgfors berättar att endast trafik som anges i den ansökan som ska lämnas in till en särskild domstol får avlyssnas, och vips så vaggas vi in i den borgerligt sövande tryggheten.

Se, den lyssnade landsfadern och hans ödmjuke sidekick

Tryggheten för alla medborgare i landet skall nu alltså levereras av en specialdomstol som ska ge tillstånd till signalspaningsuppdrag som FRA får av regeringen och försvaret. Signalspaningen ska vara avgränsad till vissa trafikstråk och innan tillstånd ges ska även syftet med spaningen uppges till domstolen. Så långt kanske det låter klokt, men vänta lite. Det kan tyckas att vi är tillbaka i ett läge som känns som det skall vara. Man får gå till domstol för att avlyssna om det finns brottsmisstanke. Omedelbart undrar i alla fall jag varför? Varför krävs det nu ett inrättande av en ny specialdomstol för just FRA. Skulle inte det fungera med de domstolar som finns idag? Det är något som inte stämmer med det här. En sak till som man missar är ju den att hela lagstiftningen sedan ett par år tillbaka skulle behövas gå igenom och tas upp för nya beslut. Men det verkar den borgerliga regeringen inte ha tid för, det finns väl så mycket hot mot vårt demokratiska samhälle som skall kartläggas.

Gammelmedia på detta:
SvD, SvD igen, DN, DN igen, The Aftonbladet

Nymedia på detta och annat:
Stenudd, Kulturbloggen, Morian, Laakso, Sidvind
Hartman är lite trött på Gudmundsson
Alexandra skriver om den biologiska utvecklingen
Tant i Solna skriver om skolministern


Krassman, In Your Face

söndag, september 21, 2008

På tal om tomten........

Borgerliga regeringen presenterar nu att de vill sänka kostnaden för a-kassan med 50 spänn i månaden. Som sagt, tomten öppnar nu säcken och vi som vart snälla under året och inte hoppat av får nu ta emot de välsignade gåvorna. För att visa hur seriöst de ser på frågan så lovar tomtenissen Borg och tomtenissen Littorin extra socker om man går med i a-kassan under 2009. – Varje månad räknas under 2009 som två månader. Det betyder att man kvalificerar efter sex månader i stället för efter tolv, uppger tomtenissen Borg till gammelmedia.

Hittade ingen bra bild på Littorin och Borg, denna på regeringen får duga.

Däremot meddelar tomtenissen Littorin att de tidigare planerna som han hade på en "trafikförsäkring" som gäller dikeskörning från jobblinjen inte kommer genomföras. Vi får väl se om de 1,2 miljoner som står utanför a-kassan hoppar på nissarnas erbjudande, nu när konjunkturen är på deken. Om det inte skulle räcka med detta erbjudande så kanske dom skulle skicka med en EU-moppe om man skriver in sig i a-kassan inom två veckor från idag. Jag börjar misstänka att det här gänget inte tar vårt lands framtid på allvar. Thomas Östros presenterade i fredags socialdemokraternas förslag för a-kasseavgiften. En sänkning med upp till 75 procent, något som skulle innebära sänkningar från drygt 400 kronor till under 100-lappen.

Gammelmedia på detta:
The Aftonbladet, SvD, DN

Nymedia på detta:
Sidvind (noterat), Claes Krantz, Edvin


Nymedia på annat:
Alexandra skriver om fp och vårdnadsbidraget
Erik recenserar hårdrock
Tant oppositionsråd skriver om bloggbävning och svamp
Feldermania skriver om FRA


Krassman, In Your Face

Jag tror inte väljarna tror på tomten heller

62 procent tror inte att den borgerliga alliansens får ett fortsatt förtroende i valet 2010. Futtiga 23 procent tror på valseger för de borgerliga, allt enligt en Sifo mätning som genomförts på uppdrag av GP. Inte ens de som säger att de tänker rösta borgerligt nästa val tror att alliansen kommer att vinna valet 2010. De mest positiva borgerliga finns att hitta hos moderaterna, av dessa tror 45 procent på seger mot 44 procent som tror på torsk.

Oavsett hur mycket han öppnar säcken tror jag det är klippt.

Sifos undersökning baseras på intervjuer med 1 000 personer som tillfrågades i mitten av september vilket betyder att den borgerliga regeringens trumfkort i form av den nya budgeten inte varit med under perioden. Den borgerliga regeringen vet att detta är den sista budgeten som regeringen har för att vända opinionen och det är ju ganska tydligt med tanke på alla utspel och sättet man gjort när man låtit respektive partiledare presentera valda delar och inte berörda ministrar. Jag är helt övertygad, som även Sifon visar, att 81 procent av oppositionens väljare tror det blir regeringsskifte i nästa val. Jag är även helt övertygad om att väljarna inte heller tror på tomten, oavsett hur mycket skattesänkningar han nu lovar.

Gammelmedia på detta:
SvD, DN, GP,
The Aftonbladet, HD, SydS

Krassman, In Your Face

fredag, september 19, 2008

The through and nothing but the truth

Så kan man sammanfatta seminariet som socialdemokraterna höll ikväll gällande FRA-frågan. Förutom att att Martin Källström från Twingly och Matti Palm från Greenhill Relations medverkade så kan jag nämna att Erik, Rosemarie och Anders stal en del av kvällen för att promota Arvid Falk och ni har väl inte missat min gästbloggning på just Arvid Falk.

Macro på detta:
SvD


Krassman, In Your Face

onsdag, september 17, 2008

Arvid gör entré


Idag så gör Arvid Falk entré. En ny debatt- och opinionsportal med ett tydligt vänster perspektiv. Gör som mig, surfa in på Arvid Falk och håll koll på denna portal i framtiden.

Krassman, In Your Face

tisdag, september 16, 2008

Tack för de 250 spännen Bo Lundgren

Två år kvar till valet och nu passar den borgerliga alliansen på att sockra ordentligt med skattesäkningar för att rädda det som räddas kan. I gammelmedia basunerar de borgerliga partiledarna att sänkningen innebär att exempelvis metallarbetare, vårdbiträden, sjuksköterskor och poliser får över 200 kronor mer kvar av lönen varje månad. Samt att man höjer gränsen för de som betalar statlig inkomstskatt från 28 400 kronor i månaden till 31 700 från nästa år. Det är alltså skattesänkningar ala Bo Lundgren som nu skall rädda den borgerliga alliansen och ge dom 4 år till vid spakarna. De "nya" moderaterna har misslyckats på en rad områden efter dammar nu av den gamla logotypen och blir åter bara moderater.

De nya moderaterna va? vilket skämt...

Priset för sämsta analytiska förmåga går oavkortat till Maud Olofsson som i radio uttrycker följande. "Nu med den här skattesänkningen så får man ju bättre råd, och bättre rustade oxå när kanske jobben sviker". Förutom hennes uppenbara syftningsfel så är signalen alltså att spara dessa pengar för att kunna klara sig när arbetslösheten kommer. Hur unga, sjuka, pensionärer och redan arbetslösa skall klara sig framgår dock inte lika tydligt.

Samtidigt som detta sker för att rädda medelklassens röster på borgerligheten så basunerar borgerlig media att socialdemokraterna är det nya borgerliga partiet. Liberalerna plockar russinen systematisk ur den socialdemokratiska rådslagskakan och budskapet som PJ Anders Linder och övriga levererar är att Socialdemokraterna i tysthet accepterar alliansens politik. Vi får väl se hur väl dom klarar av att hävda detta nu när Bo Lundgren är tillbaka i stolen och socialdemokraterna rådslag nu går in i andra andningen.

Gammelmedia på detta:
DN, SvD, HD, KB, Syds,
Nymedia på detta:
Ett hjärta rött, Advodia, Monica Green, Svensson

Nymedia på annat:
Anki skriver om omoraliska moderater
Erik skriver om demonstrationen vid riksdagen idag
Alliansfritt skriv oxå om FRA
Alexandra skriver om tandtrollen

Krassman, In Your Face

fredag, september 12, 2008

Kännbara straff men räcker det?

Straffen som fotbollförbundets disciplinnämnd levererar är klart kännbara. Hammarby tvingas hålla sin klack på Råsunda stängd i nästa derby mot Djurgården och AIK får betala 35.000 kronor i böter. Likaså så skall man tidigarelägga helgmatcher för att minska idioters motivation till att spela apa.

Här är det familjefest i Solna vi ser....

Av säkerhetsskäl kan vissa omgångar spelas klockan 12.30.Redan på lördag får fansen på Råsunda bänka sig vid lunchtid för att se AIK-Göteborg. Om dessa åtgärder räcker för att kunna ge fotbollen dess glans tillbaka får vi se, men det känns otroligt bra att det börjar hända grjer på området i alla fall. Nolltolerans mot bollbuset säger jag.

Gammelmedia på detta:
DN, DN, SvD,

Krassman, In Your Face

torsdag, september 11, 2008

Bifall till motionen

I spåren av The Pirate Bay och Hartmans utmanande av gammelmedia så yrkar härmed In Your Face bifall till lagda motion "hedersregler för nätet" lagd av Blogge Bloggelito. Till protokollet önskar jag ödmjukast citera mig själv från en kommentar på In The Pendent riktat till min gode partikamrat Bo Widegren.

"Vi kanske bör se världen för vad den är istället för att blunda och leva i en förställning att mord på barn, övergrepp och andra hemskheter inte sker, bara för att vi inte tittar. Vi kanske alla kan lära oss något av att öppna ögonen och titta på bilderna som finns och som publiceras i yttrandefrihetens namn"

Krassman, In Your Face

onsdag, september 10, 2008

Locka gymnasieelever med en internationell inriktning

Idag så hade vi från oppositionen i utbildningsnämnden i Norrtälje en debattartikel publicerad i Norrtelje Tidning. "Svensk gymnasieskola håller hög kvalitet, och det är vi socialdemokrater stolta över. Men vi är inte nöjda. Det finns problem även på gymnasiet. Men lösningen är inte att gå tillbaka till gårdagens skola. Lösningarna är inte repressalier, hårdare tag, underkastelse och tidig sortering. Sådana lösningar tillhör gårdagens samhälle och dit vill vi inte tillbaka"

Artikeln i sin helhet hittar ni här.

Krassman, In Your Face

tisdag, september 09, 2008

Framskjutet pga av FRA kanske?

Nationens försvarsminister Sten Tolgfors meddelar att regeringens förslag om försvarets inriktning inte kommer att läggas nu under hösten. I stället läggs propositionen i februari-mars nästa år. Tolgfors uppger till gammelmedia att han vill göra en förnyad och uppdaterad säkerhetspolitisk bedömning utifrån vad som hänt i Georgien. I dags läget tar det ett år för svenska försvaret att få 10.000 man stridsberedda. Att öva och sätta in alla Sveriges på papperet 30.000 soldater, tar tre år.

Är det bara Georgien som ligger bakom detta Tolgfors?

Detta kan väl knappast komma som någon överraskning för Sten Tolgfors eller någon annan försvarspolitiker för den delen. ÖB har ju gång efter annan meddelat om den ekonomiska krisen i försvaret och vilka konsekvenser det givit. För mig så låter det som att Tolgfors skjuter upp detta på grund av lite andra anledningar än bara Georgien. Att FRA-frågan kraftigt dominerat Tolgfors agenda och att FRA-frågan hör hemma i försvarsutskottet är naturligtvis något som påverkar. Helst av allt så vill väl inte Tolgfors och den borgerliga regeringen att frågan om FRA kommer upp under motionstiden nu i höst utan det får gärna dröja. Kan då detta framskjutande av försvarsbeslutet ha något med det att göra? Absolut säger jag, som vill tillägga att jag även läst 240 poäng i konspirationsteorier på universitet oxå.

Gammelmedia på detta:
DN, SvD, The Aftonbladet
,SR, SvD, SydS, TA, YA
Nymedia

Birger, försvarsbloggen, toker

Krassman, In Your Face

måndag, september 08, 2008

Gör något bra, gör en Hartman

Min vän och vapendragare sedan år tillbaka, Thomas Hartman har verkligen lyckats den här gången. Hans senaste inlägg på sin blogg In The Pendent (grymt namn) om jakten mot The Pirate Bay efter deras publicering av material från Arbogamorden.


Jag väljer att citera ett litet stycke av hans epos och vem vet vad ett blogginlägg kan leda till? Thomas Hartman hamnade i Studio Ett och fick samtala med en moralpanikande Barbro Hedvall från gammelmedia (länk till inslaget).

"Även om det måste kännas ruttet för anhöriga så kan vi inte börja hemligstämpla förundersökningar och tulla på offentlighetsprincipen. Demokratin kräver att vi försvarar rätten att lägga ut förundersökningsprotokollen på nätet"

Av Thomas Hartman

Gammelmedia på detta:
SvD, DN, DN,
The Aftonbladet, The Aftonbladet, KB, SydS, TA, YA
Nymedia på detta:
No Sympathy, Bloggelito, Kulturbloggen, Newsmill

Krassman, In Your Face

fredag, september 05, 2008

USA följer England i Irak frågan, nästan

I mitten av augusti kunde vi i The Guardian läsa om att den övervägande delen av Storbritanniens trupper i Irak kommer att dras tillbaka inom de närmaste nio månaderna. Nu så rapporeras det om att den amerikanske försvarsministern föreslår att president George W Bush tar hem ett stridsförband från Irak i början av nästa år, allt enligt källor i Pentagon. Dock verkar det finnas en skillnad i detta tillbakadragande jämfört med Storbritanniens. Nedskärningarna i Irak ger nämligen utrymme för att sända fler amerikanska soldater till Afghanistan, där de Amerikanska befälhavarna vill ha förstärkning för att ta kontroll.


President Bush närmar sig ett beslut om antalet soldater i Irak efter att ha fått general David Petraeus råd, uppgav Vita huset.- Presidenten överväger nu sina alternativ och jag tror att när han har gått igenom det, så snart han är klar, kommer vi att kunna ge er mer information, sade Vita husets taleskvinna Dana Perino. Vi får väl se om detta är på riktigt eller om detta uppmjuknande av Irak frågan är ett spel inför det stundande presidentsvalet i USA. Man kan ju fundera på det med tanke på hur det låter då och då på republikanernas konvent. "Victory in Iraq is finally in sight ... he wants to forfeit (Barack Obama)" sa Saraha Palin i sitt tal.

Macro på detta:
DN, DN, DI, SvD, The Aftonbladet

Krassman, In Your Face

torsdag, september 04, 2008

Det börjar lukta Berlusconi

Fru Reinfeldt har tagit plats i Svenska Dagbladets ägarstiftelse, en organisation med stor insyn och två ledamotsplatser i SvD:s bolagsstyrelse. Själv så ser Fru Rienfeldt inte detta som något problem eller risk för jäv, eftersom stiftelsen äger mindre än 1 procent. - Den har ingen som helst påverkan på det redaktionella innehållet eller nyhetsvärderingen säger Filippa till DN. I samma andetag så uppger hon att detta är intressant eftersom SvD är en oberoende moderat tidning. - Jag är moderat och intresserad av mediefrågor sedan många år tillbaka. För mig är det spännande att få vara med och diskutera de moderata värderingarna i den styrelsen säger hon.

Media-snubben som är en förbild för (m) ?

Eftersom jag läst 240 poäng i konspirationsteorier på universitetet så blir jag inte ett dugg lungnare när jag sedan ser vad stiftelsen ordförande Johan Gernandt har att säga om det hela. - Det möjliggör absolut ingen otillbörlig påverkan. Vi litar helt och fullt på Filippas självständighet, och vår betydelse för tidningens drift är väldigt begränsad säger Johan. Yea right, en aktiv politiker som är gift med landets statsminister, vem försöker dom lura? Att Flippa Reinfeldt sedan hänvisar att ägarrätten på 1% skulle vara för liten för att påverka tycker jag är mycket intressant, som om det skulle ha med kritiken kring hennes uppdrag i stiftelsen att göra överhuvudtaget. Det börjar lukta Berlusconi och det är väl tur att man har sitt eget media att styra över. Ännu så har inte SvD kommenterat det hela, märkligt kan tyckas.

Macro på detta:
DN, DN igen, SVT

Krassman, In Your Face

onsdag, september 03, 2008

Inget IB för oss bloggare

Den socialdemokratiska EU-parlamentariken och stjärnskottet Marianne Mikko från Estalnd lade tidigare ett initiativbetänkande för att registrera och kontrollera bloggare. Mikko menade precis som Romano Prodi att bloggare kan förorena cyberrymden och ville veta vem som skriver och varför. Dummare förslag får man ju leta efter (typ FRA) men det hindrade ändå inte att förslaget togs av Europaparlamentets utskott för kultur och utbildning. Men i ett hett pressmedalnde kan jag nu läsa att det är andra bullar som gäller, Svenska s-bullar.

Nu får vi se om Fjellner gör en FRA av detta?

På initiativ av den socialdemokratiska EU-parlamentarikern Inger Segelström så kommer Europaparlamentets socialistgrupp att ställa sig bakom att inte reglera bloggare och bloggande.
- Jag tycker att det är viktigt att människor fortsätter att blogga, det berikar samhällsdebatten, och några nya regler behövs inte. Det finns redan idag existerande lagstiftning om att man inte får kränka andra eller begå brott på Internet, säger Inger. I det nya förslaget som det kommer röstas om i slutet av september finns fortfarande skrivningar kring bloggandet kvar. Jag hoppas precis som Inger, att Christoffer Fjellner nu lyckas få sin grupp att köpa denna linje och inte göra en ny FRA-fråga av det hela.

Macro på detta:
DN, SvD, IDG, SvD blogg, The Aftonbladet, HD, The Aftonbadet
Micro på detta:
Webhackande, Opassande, Erik Laakso, Andreas Sjölander

Krassman, In Your Face

8-kilos hjärnorna stöttar Bodströms linje

I DN idag så levererar ett antal 8-kilos hjärnor (tack Johan) sitt syn sätt på FRA-lagen och andra lagar som berör FRA:s verksamhet. Om man kokar ner alla de 1303 orden till en summering så tycker jag att det räcker med detta stycke:

"Vi har ingen invändning mot signalspaning i etern mot rena militärkommunikationssystem, dvs kommunikation mellan örlogsfartyg, stridsflygplan, stridsvagnar och infanteri. Vi har heller ingen invändning mot teleavlyssning mot terrorister och brottslingar enligt rättegångsbalkens ordinarie regelverk som grundas på brottsmisstanke och domstolsbeslut".

Det är med andra ord bara för det borgerliga överheten att riv upp den beslutade lagen och se till att följa uppmaningen från 8-kilos hjärnorna och ansluta sig till Bodströms linje.

Macro på detta:
DN, IDG,
Micro på detta:
Westerholm, Falkvinge, Kaliber

Krassman, In Your Face

måndag, september 01, 2008

Norge är bra likt Sverige

De borgerliga vårdnadsbidraget visar helt klart på nya möjligheter. En stor del av Stockholmsföräldrarna som hittills tagit bidraget gjort det under sommarmånaderna, för att sedan välja förskola. Vi har nu kunnat följa denna reforms mottagande hos barnfamiljerna och jag undrar just om det var detta som den borgerliga regeringen såg framför sig. Få som ansöker om samt att det har varit som populärast att ta ut bidraget under juli och augusti för att förlänga semestern. Nog för att jag unnar alla föräldrar och barn lång semester, men att betala det som bidrag är knappast vara rätt. Nu visar det sig att av de ca. 260 stockholmare som så här långt sökt vårdnadsbidrag har ungefär en tredjedel redan satt sina barn i förskolan, eller är på väg att göra det nu under september månad. Det är inte lätt att veta vad moderna familjer av idag efterfrågar, speciellt inte när man har en konservativ värdegrund.

Bra likt Sverige, när det kommer till vårdnadsbidraget.

Sedan visar de nya siffrorna på att Sverige är som Norge, att effekterna av bidraget är de samma i de båda länderna. I Rinkeby har 21 föräldrar ansökt om vårdnadsbidrag för ett år eller längre. Detta är den stadsdel med flest långa vårdnadsbidrag. –Vi har fått flera uppsägningar av förskoleplatser och i vårt område är vi rädda för att vårdnadsbidraget gör det svårare för mammorna att komma ut i samhället. Det ger mer isolering och sämre möjligheter för barnen att lära sig språket, säger Annelie Westerberg som handlägger vårdnadsbidragen i Rinkeby till SvD. Just det som var ett av resultaten av vårdnadsbidraget i Norge. Vissa kommer säkert fortsätta att hävda att detta handlar om valfrihet, och då kan man undra för vilka och på vems bekostnad?

Micro på detta:
Alexandra, Svensson,

Micro på annat:
Nilsson om skolan, Björn om Björklund, Erik om TCO


Krassman, In Your Face