fredag, september 04, 2009

Bättre och bättre dag för dag

Aldrig tidigare så har så många opinionsundersökningar gjorts i Sverige. Sedan valet 2006 och fram till förra veckan hade närmare 150 undersökningar gjorts. Mätningarnas träffsäkerhet skiljer sig naturligtvis men jag hoppas ändå att den trenden som Demoskops senaste mätning visar håller i sig. Från bottennoteringen i april i år för Socialdemokraterna med 30,9 procent - har vi stadigt ökat och ligger nu på 36,6 procent. Samtidigt ökar oppositionens ledning över alliansen med 4,4 procentenheter och noteras nu på 49,5%.

Att PP eller FI skulle kunna utmana i riksdagsvalet framstår åter som avlägset. I en kommentar till Expressen så säger fortsätter Moderaternas Per Schlingmann att kräva svar från oppositionen när det gäller de satsningar som Socialdemokraterna utlovat. Som vanligt så väljer alltså det styrande regeringspartiet att kräva ansvar av oppositionen, och konsekvent vägra att leverera någon som helst självkritik. - Att S går framåt är en förflyttning inom vänsterblocket. De har lovat väldigt mycket till väldigt många, utan att berätta hur de ska finansiera det. Jag tror att när de tvingas ge besked kommer det att ge utfall i opinionen, muttrar Schlingmann.

Jag tror just att vi kommer att ge besked till väljarna är det som oroar Per Schlingmann och den Moderata alliansen mest. Att Socialdemokraterna inte skulle leverera en budget som är trovärdig, och som inte innehåller finansiering av de satsningar som behöver göras för att få Sverige på fötter finns det ingen nämligen ingen risk för. Per Schlingmann har ju själv sagt på Moderaternas stämma i Västerås i förra veckan att samarbetet mellan Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet kommer att fungera och med det faktum att vi tillsammans lagt 8 budgetar i balans den förra mandatperioden så kan vi konstatera att väljarna, Schlingmann och den Moderata alliansen kommer att få svar på sina funderingar. Vad de själva kommer att leverera och inte kommer jag återkomma till.

6 kommentarer:

Boman sa...

Budget i balans - sossesvenska för höjda skatter för ALLA.

Få Sverige på fötter - sossesvenska för att lägga skattepengar på vuxendagis (arbetsmarknadsåtgärder), företag och områden som är dödsdömda till skillnad från att satsa på saker med en framtid. Typiskt : Bilindustrin, Norrland.

Samarbetet mellan Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet kommer att fungera - här har Schlingman fel! Det kommer att leda till kompromisser och halvdana politika lösningar. Med en mes som Mona Sahlin vid rodret blir det katastrof!

Boman sa...

Precis när man tryckt på return så dyker detta upp:

http://www.svd.se/nyheter/politik/artikel_3470265.svd

Citat: "Raset har inträffat under det senaste året. Hon har inte lyckats hålla ställningarna under den ekonomiska krisen.".

Vet S-sympatisörerna vad dom egentligen sympatiserar med? Vad vi än tycker om det röstar vi i mycket på en ledare, en ledare vi vill tro kan leda. Mona kan uppenbarligen inte detta. Vill S väljare ledas av Lars Ohly eller MP?

Calle Fridén sa...

Japp. Vi vet vad vi röstar på. Trist va? Inte en enda Monarevolt så långt ögat når.

Boman sa...

Inte så konstigt. Mona rensar ut alla som inte tycker som hon. Hon kanske blivit inspirerad av sin polare Kommunist-Lasse som ju har en ideologi som vet hur man hanterar oliktänkande?

Mr M sa...

Vi skall väl se när allt skall finansieras: 15 miljader (läs köpa väljare) till förorterna, höjt tak i a-kassan och sänkt avgift till a-kasseavgift, köpa SAAB och ev. Volvo PV.
Men inte en spänn hon och sin klan kan redovisa vad pengarna skall tas. Att ett vårdbiträde kommer att få höjd skatt med 1000-1500 /månad är nog den troliga gissningen. Ella skall hon köra en "Persson" "Låna" 260.000.000.000 av ap-fonderna?

Youbi sa...

Mr. M:
S har aldrig sagt att Sverige borde köpa varken Saab eller Volvo. Möjligtvis har enstaka medlemmar/företrädare uttryckt den viljan, men det är inte förankrat i partiet.

Skattehöjningar på 1000-1500 för vårdbiträden har inte heller utlovats. (S) Riksdagsgruppen har accepterat första och andra jobbskatteavdraget, det tredje, innebar runt 260 kr i skattesänkning för en person med lön på 21.000 (medianen för vårdbiträden).
http://www.scb.se/Pages/TableAndChart____28336.aspx

Om man utgår att vi skulle återkalla tredje jobbskatteavdraget så kan man alltså inte räkna med en skattehöjning på 1000kr för vårdbiträden.

Undrar du var vi ska få budgeten i balans kan du kolla oppositionens skuggbudget för våren, eller kommande höstbudget. Försök o hitta underlag för dina påståenden istället för att hitta på massa.